Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon’u Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda misafir eden Başkan Kösemusul, Sakarya’nın potansiyeli ve sahip olduğu avantajları ile daha fazla büyümeye hazır olduğunu vurguladı. Kösemusul, “Sanayi başta olmak üzere her alanda önemli gelişmenin içindeyiz. Sakarya’mıza katkı sağlayan yerli ve yabancı tüm yatırımcılara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Güney Kore İlişkileri

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon’u ağırladı. Başkan Kösemusul’a Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ve Genel Sekreter Yiğit Ateş eşlik ederken, Başkonsolos Jeon, Sakarya ile işbirliği fırsatları hakkında konuştu, konsolosluk çalışmalarını aktararak Hyundai EURotem Fabrikası’nın gelişimi ve ekonomik işbirliği konusunda da Başkan Kösemusul’dan destek istedi. Jeon, “Sakarya’da gerçekleştirilen çalışmaları ilgi ile izliyoruz. Önemli bir gelişme söz konusu. Ancak daha fazla beraber olabilir, birlikte çalışmalar yapabiliriz. Sanayinin yanı sıra özellikle tarımsal çalışmalar konusunda daha çok bilgi sahibi olmak ve bu alana yönelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sakarya’nın Gelişimi Hızla Devam Edecek
Başkonsolos Taedong Jeon’a Sakarya ekonomisi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Mahmut Kösemusul, iş dünyası olarak daha nitelikli, katma değerli ve yeşil üretim için gayretli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve ihracata dayalı büyüme modelini desteklediklerini vurguladı. Sanayide kümelenme çalışmaları ile önemli mesafe aldıklarını belirten Başkan Kösemusul, “Merkezi Yönetim, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Üniversite ile ortak akıl ve ortak vizyonla çalışarak önemli mesafeler aldık, başarılı çalışmalara imza attık. Kümelenme çalışmalarımızla birlikte 10 OSB’miz olacak. Hyundai EURotem ile ilgili çalışmalara katkı vermek için gayret ederiz. Sakarya’mıza katkı sağlayan yerli ve yabancı tüm yatırımcılara destek vermeye devam edeceğiz. Sanayi başta olmak üzere her alanda önemli bir gelişmenin içindeyiz. Sakarya’mızın tarım ve turizm potansiyeli çok önemli bunları dikkatle değerlendiriyoruz. Sakarya’mız büyümeye hazır. Gerçekleştireceğimiz iş birliği çalışmaları ile bu doğrultuda daha fazla başarılı olabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 21/7/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::