TBMM’deki boşluktan istifade Sakarya’da bulunan milletvekillerimizden Ali İnci Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk’ün de bulunduğu ziyarette Sakarya’nın gelişimi ve sektörel konularda değerlendirmeler yapıldı.

Sakarya Ak Parti Milletvekili Ali İnci ise çalışmalar hakkında değerlendirme yaptığı konuşmasında “İlimiz vekilleri ile Ankara’da toplantılar yapmaya başladık. İlimizin tarım, sanayi, turizm, şehirleşme ve eğitim başlıklarında değerlendirerek bu alanlarda birbirinden bağımsız çalışmalar yapmayı ve bu konularda projeler üreterek geliştirmeyi hedefliyoruz. Sanayi alanında bir araç rektefeye ihtiyaç olsa ilk akla gelen il Sakarya’dır. Biz bu konuda markayız. Büyüklerimiz bunu başlatmış biz inovasyonla devam ediyoruz, daha da geliştirmeliyiz. Sakarya bizim için kıymetlidir, ilimizi daha yaşanabilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Sakarya vitrindir, biz de bu vitrin için en vizyon çalışmaları yürüteceğiz. Düzenli ve sistemli sanayileşme ilimizin geleceği açısından çok önemlidir. Eğitim ve sanayi birbirinden bağımsız düşünülemez. 1912’de ilk silikon vadisini kuran ABD, bugün sadece komünikasyon ve iletişim araçları ile dünyaya hükmediyor. Biz de eğitim ve sanayi sektörünü birlikte kullanarak inovasyon yapabiliriz.‘’ Her alanda yaşanabilir gelişmiş bir bölge oluşturabilmek için Sakarya iş dünyasının emrinde olduğunu belirten Milletvekili Ali İnci “Sakarya hepimizin” dedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında “Sakarya’nın gerek sanayi, gerek tarım, gerek turizm gibi tüm sektörlerde sistemli ve kontrol büyümesinden yana olduğumuz için daha da gayret göstermemiz gerektiği bilinci ile çalışıyoruz. SATSO olarak  şu anda yeni Organize Sanayi Bölgeleri arayışında değiliz. Bizim amacımız düzenli sanayi bölgeleri oluşturmaktır. Sanayileşme kontrollü olsun istiyoruz, bu anlamda ilimize gelecek yatırımcıların da çevreye duyarlı, zarar vermeyecek alanlardan olabilmesi için seçiciyiz. Çevre tarım alanları bizim için büyük önem taşıyor. Biz ilimizin sanayi olduğu kadar tarım ve diğer sektörlerde de güçlü bir altyapıya sahip olduğunu biliyor bu hassasiyetin üzerine gidiyoruz. Özellikle tarım alanında alternatif ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmekte fayda olduğunu da her fırsatta dile getiriyoruz.” diye konuştu.

Kösemusul konuşmasının devamında ilimizin birlik ve beraberlik çatısı altında yükseldiğini belirterek “Bu anlamda şehrin erkleri ile işbirliği çerçevesinde Ankara’da güçlü bir lobi ile sorunlarımızın üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Milletvekillerimiz ilimizin gelişmesi ve sorunlarının çözülmesinde bizim önemli bir paydaşımızdır. Bizler birlikteysek Sakarya güçlüdür.” dedi.

Haber Tarihi : 3/8/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::