SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, TÜİK tarafından açıklanan Türkiye ekonomisi 2’nci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. 

Başkan Kösemusul, yaptığı açıklamada, ikinci çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 3’ün üzerinde olmasının iş dünyasının gayretini artıracağına olan inancını dile getirdi. 

Global ekonomide yaşanan son gelişmeler ve ekonomik durgunluğa, ülkenin sınır komşularındaki karışıklıklar ve içeride yaşanan terör olaylarına karşın Türkiye ekonomisinde yaşanan yüzde 3,8’lik büyümenin önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Kösemusul, “Büyümeye yönelik endişelerin sıklıkla dile getirildiği bir ortamda, iç pazarın canlılığını koruması ve kamunun tüketim harcamalarıyla Türkiye ekonomisi, son 5 çeyreğin en iyi büyüme rakamına ulaşmıştır. Bu da oluşan risklere karşı ekonomimizin büyüme performansının ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.” diye konuştu. 

Son olarak ekonomide güven ve istikrarın önemine dikkat çeken Kösemusul, “Büyüme performansının olumlu yönde devam etmesi için ihracatımızın başarılı seviyelerde seyretmesi ve iş dünyamızın gayretli çalışmalarını sürdürmesi önemlidir. Güven duymayan ticaret yapamaz. Ekonomide güven ve istikrar olursa başarıdan söz edebiliriz. Büyümenin artarak sürmesi bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı. 

Haber Tarihi : 10/9/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::