Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından satın alınan ve Taraklı Belediyesi'nin işbirliği ile restorasyonunun ardından müze olarak değerlendirilmesine karar verilen Fenerli Konak açılışa hazırlanıyor.

Restorasyonu tamamlanan Fenerli Konak SATSO tarafından ilimiz turizmine armağan edilerek konukların ziyaretine hazır hale getiriliyor. Tarihimizin güzide miraslarından biri olan Fenerli Konak’ın açılış töreni 13 Eylül Pazar Günü gerçekleştirilecek.

Açılış Pazar 14.30’da

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehrin turizm yaşamına kazandırmak hedefiyle satın aldığı Taraklı Tarihi Fenerli Konak’ta restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Mahmut Kösemusul, “Geleneksel mimarinin şehrimizdeki en güzel örneklerinden Tarihi Fenerli Konak açılışını yapıyoruz. Hemşehrilerimizi Pazar günü 14.30’da Taraklı ilçemize davet ediyoruz. Konak gezmek isteyen ziyaretçileri de kabul etmeye başlıyor. Açılış programına İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği "Klasik Otomobil Etkinliği" ile eşlik edecek olup, açılış törenimizde SATSO ailesi olarak tüm üyelerimizi ve hemşehrilerimizi Pazar günü 14.30’daki açılış törenimize bekliyoruz” diye konuştu.

Müze olarak hizmet verecek

Geçmişin güzelliklerini günümüz dokusuyla harmanlayarak yaşatmak adına SATSO tarafından satın alınarak restore edilen Fenerli Konak gerekli çalışmaların tamamlanmasını ardından yaşayan müze olarak düzenlendikten sonra kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak.

 

Haber Tarihi : 11/9/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::