Sakarya’da kurumsal işbirliğinde yeni çalışmalar başlıyor. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un sık sık dile getirdiği zamanın ruhunu okumak anlamak ve yenilenmek adına öncü çalışmalar sürdürülüyor.  

Kurumların yaptıkları çalışmalar ve projelerle ortak platform oluşturulması ve iletişimin sürekli kılınması için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, SAÜ Teknoloji Fakültesi, Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğü, Teknokent, Adaptto, İşkur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, Sivil Toplum Örgütleri,   Kurumsal işbirliği çerçevesinde ilk toplantı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde hizmet binasında gerçekleştirildi.

SATSO Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Danışmanı Tansel Cavit Kulak üniversite sanayi işbirliğinin ilin üretim ve teknolojik gelişiminin kurumlar arası işbirliği ve üniversite sanayi ortak çalışmaları ile üst seviyelere çıkacağına inandıklarını belirtti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise kurumlar arası işbirliği ve iletişimin önemine değinerek il ekonomisinin gelişiminde üniversite sanayi işbirliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Toplantının gündemini yeni eğitim öğretim döneminde işbirliğinin geliştirilip nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda somut sonuçların alınması yapılması gereken proje önerilerinin görüşülmesi oluşturdu.

 

Haber Tarihi : 17/9/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::