Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine en kaliteli hizmeti en nitelikli koşullarda sunmak hedefiyle başlattığı çalışmalara hız kazandırdı. SATSO, ADAPTTO işbirliği ile nitelikli istihdam sorununa dikkat çekerek sorunların çözümü için yol haritası belirlemek hedefiyle bir seminer düzenliyor. NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç, 22 Ekim Perşembe günü SATSO’da, Sakarya’nın “istihdam” geleceğini masaya yatıracak. Başkan Mahmut Kösemusul, programın önemine dikkat çekerken, SATSO paydaşlarını ve iş dünyasını seminere davet etti.

SATSO-ADAPTTO işbirliği artıyor

Üyelerinin ihtiyaçları ve talepleri için gayret eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile işbirliğini artırarak istihdam konusunda yeni bir çalışma başlattı. Sanayi tesislerinin sıkıntı yaşadığı nitelikli istihdam sorununa dikkat çekmek, Sakarya’daki kurum ve kuruluşların bu konudaki sorumluluklarını belirlemek ve sorunun çözümü için müşterek bir yol haritası çizmek amacıyla 22 Ekim Perşembe günü SATSO’da nitelikli istihdam semineri gerçekleştirilecek.

Mevcut İstihdam Durumu ve Çözüm Önerileri

Türkiye ve Sakarya’daki mevcut istihdam durumu, yurt dışındaki iyi uygulamalar ve soruna çözüm önerilerini Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi, NTV, CNBC-e ekonomi yorumcusu ve Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Cem Kılıç aktaracak. 22 Ekim 2015 Perşembe günü, 09.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seminer, SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda yapılacak.

Kösemusul: İstihdamda Yol Haritası Belirlenecek

Sakarya sanayisinde önemli gelişmeler yaşandığını aktaran SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam konusunda başlattıkları çalışmalara ivme kazandırdıklarını vurguladı. “Sakarya’nın İstihdam Geleceği” seminerine kurum paydaşlarını ve iş dünyasını davet eden Kösemusul, “Sanayi alanında yaşadığımız bu olumlu gelişmelerle birlikte kalifiye çalışana olan talep hızla artmaktadır. İlimizin nüfusu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yetmediğinden dışarıdan göç alan sanayi illerinden biri olduğumuzu görmekteyiz. Kısacası, hızlı sanayileşme paralelinde çalışana olan ihtiyacı artırırken, sanayi tesislerimiz özellikle istenen niteliklerde kalifiye elaman bulamadıklarından sıklıkla şikâyet etmektedirler. Görülüyor ki, istihdam sorunu ülkemizin olduğu gibi Sakarya’mızın da temel sorunlarından bir tanesi. Şehrimiz, gelişirken istihdam sorununa da çözüm bulmak zorundadır. Kurum paydaşlarımızı ve dostlarımızı istihdamda yol haritamızı belirleyeceğimiz seminer programımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 15/10/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::