Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, SATSO’da gerçekleştirdiği gençlerle istişare toplantısında “Türkiye’ye örnek şehir olan Sakarya, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun adresidir. Burada birlik ve beraberlik gençlerde de sağlanmış durumdadır.” dedi.

Bir dizi ziyaretler ve programlara iştirak etmek üzere Sakarya’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere Genç Girişimciler Yönetim Kurulu ve genç STK’larla bir araya geldi.

Bir Ülkenin Zenginliği Özgüven ve Gücü Getirir

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette öncelikle şeref defterini imzalayan Bakan Topçu, ticaret ve sanayi odalarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ülkemizde ticaret ve sanayi odaları TOBB öncülüğünde çok başarılı çalışmalara imza atıyor ve bunun güzel örneklerini Sakarya’da görmek beni fazlasıyla mutlu etti.” diye konuştu.

Sakarya’nın otomotiv sanayi ve sektörün tarihsel gelişimi hakkında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’dan bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ülke olarak zenginleşmenin temelinde iş dünyasının gayetli çalışmaları olduğunu dile getirerek, “Bir ülkenin zenginliği özgüveni, gücü ve rahatlığı beraberinde getirir.” dedi.

Bir Bütün Olarak Büyüyen Sakarya

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul oda olarak kültür ve turizm anlamında ilin ilerlemesi adına paydaşlarla önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Biz SATSO olarak ilimizin kültür zenginliği ve güçlü turizm potansiyelinin farkındalığı ile hizmet ediyoruz. Biz sadece ticaret, sanayi, tarım da değil turizm ve kültürel gelişmişlik alanında da Sakarya olarak basamakları hızla ilerlemeyi hedefliyoruz. Mevcut kültür varlıklarımıza sahip çıkıyor, turizm potansiyeli olan bölgelerimizi canlandırmak adına gayret ediyoruz. Gelişme ve büyümenin bir bütün olarak gerçekleşeceğine inanıyor, bu hedefle çalışıyoruz” diye konuştu.

Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Alican Sak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile de bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Türkiye’ye kültürel tanımın içinde mozaik olarak nitelendirildiğini belirterek kültürel zenginliği sadece eşi benzeri olmayan bir ebru sanatı olarak gördüğünü ifade etti.

Bakan Topçu konuşmasında gençlerin büyük sorumluluk, birlik ve beraberlik içinde ülkenin geleceğini tasarlayacaklarına inandığını ifade etti.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak ise kurulun çalışmaları, misyon ve vizyonu ile ilgili bilgi vererek Sakarya’nın ekonomik açıdan dinamosu olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sakarya Birlik ve Beraberliğin Adresidir

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun SATSO Programı, Genç Girişimciler, Genç STK’larla Meclis Salonu’ndaki istişare toplantısı ile devam etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Ak Parti Milletvekili Şaban Dişli, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Genç STK’ların iştirak ettiği toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu siyaset tarihinden örnekler vererek günümüz Türkiye’si üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bakan Topçu konuşmasında “Türkiye’ye örnek şehir olan Sakarya, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun adresidir. Burada birlik ve beraberlik gençlerde de sağlanmış durumda. Şunu hiç unutmayalım biz ayrı sokaklarda yaşasak da aynı mahallenin çocuklarıyız. Kendi mahallemizin çocuklarını başka mahallenin çocuklarına ezdirmeyelim” diyerek gerek siyasi gerek sosyal kültürel etnik anlamda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

“Ben başkanlık sistemine inanıyorum” diye konuşan Bakan Topçu,  “Bizim gibi demokrasilerde çok parçalı siyasette fayda görmüyorum. Sistem daha büyük yapılı olmalı. Bizim ülkemiz liderini ve iktidarını yakaladığı zaman önüne geçilemez bir güç olacaktır” dedi.

“Siz, Genç Cumhuriyetin Çocuklarısınız”

Seçim sürecini de değerlendiren Bakan Yalçın Topçu  “Seçimden sonra Türkiye’de güçlü bir hükümet, güçlü bir iktidarın olması gerek. Bundan sadece ülke yararlanacak değil, bizim sınırlarımız çok uzaklara gidiyor, Arakan’lı bir çocuk bile bizim el uzatmamızı bekliyor.” diyen Topçu, Türkiye’de yaşananların sadece bu ülkeyi değil tarihimizden bu yana bağlarımız olan birçok yeri olumlu ya da olumsuz etkilediğini dile getirerek genç işadamlarına seslendi:

“Şimdi bir ve beraber olmamızın vaktidir, bundan önce bu birliği 40 düvel bir araya geldi bozamadı bundan sonra da bozamaz. Siz Selçuklu’nun varisi, Osmanlı’nın torunları ve genç Cumhuriyetin çocuklarısınız, bu birliği devam ettireceğinize inanıyorum. Bir elinizde bilgisayar bir elinizde Kuran’ı Kerim olmalı. Ay yıldızlı al bayrağın göklerde dalgalanmasını sağlamak en önemli davanız olmalı. Hak için mücadele edin” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 28/10/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::