Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu makine imalatçılarının oluşturduğu 33. Meslek Komitesi sektör temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Tüm meslek grubu üyelerinin davetli olduğu toplantı, Komite Başkanı Kadir Ahmet Tecelli, Komite üyesi ve SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ve Komite başkan Yardımcısı; Bora Ali Atalay, Komite Üyeleri, Şenol Çalışkan ve Mehmet Manav’ın ev sahipliğinde Tunatan Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci, Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ömer Arslan, Emrullah Terzioğlu, Yunus Tever, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Kadir Ahmet Tecelli, komite faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Yaklaşık 216 üyemiz var, üyelerimizin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Aylık komite toplantıları düzenliyor sektör konularını değerlendiriyoruz.” dedi.

Komite Başkanı Kadir Ahmet Tecelli konuşmasının devamında küçük sanayi sitelerindeki doluluk oranına değinerek “Küçük sanayi sitelerinde doluluk oranı %100’dür. Kurulması planlanan OSB’lerde küçük sanayi sitelerine de yer verilmesi imalat sektörü için faydalı olacaktır. Sakarya Makine İmalatçıları birliği ile de işbirliği ve iletişim içinde güzel bir birliktelik ve kümelenme örneği oluşturduk.” Dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci SATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında nitelikli istihdam sorununa yönelik projeler ürettikleri bilgisini verdi. Başkan Yardımcısı Yılgenci konuşmasında “Firmaların ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirme konusu bugünden yarına çözülecek bir konu değildir. Uzun soluklu işbirliği gerektiren bir çalışmadır. Bu konuda tüm üyelerimizin birlikte hareket etmesi ve gayret göstermesi de gerekmektedir. Kurumların işbirliği de aynı derecede önem arz etmektedir. Ara eleman sorunu konusunda bir bilinç uyandırıp dikkat çektiğimizi düşünüyorum. Bu konuda proje çalışmalarımız devam ediyor. ” diye konuştu.

Sektörel birlikteliği güce çevirmenin önemine değinen Başkan Yardımcısı Yılgenci, KOSGEB desteklerinin de olduğu ortaklıklara yönelerek büyümek gerektiğinin altını çizdi.

İş Kur il Müdürü Tekin Kaya ise SATSO ortaklığında gerçekleştirilen girişimcilik kursları ve özel sektöre yönelik de devlet destekleri hakkında üyeler bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi. İş Kur İl Müdürü Kaya “İstihdamın olduğu her yerde İş Kur gerek eğitimleri gerek işe yerleştirme programları ile var olmaya çalışıyor. Son yıllarda istihdamın olduğu her alanda bir destek programıyla işsizlerimizi işverenlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki süreç için özel sektörün bu imkanlardan daha fazla yararlanmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek.” Dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ise işverenlerin de dünyadaki değişimleri yakından takip edebilmeleri kendilerini yeniliklere göre adapte edebilmelerinin önemine değinerek “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda hemen her hafta üyelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimler düzenleniyor. Üyelerimize tercih ettikleri eğitim konularında anketler düzenleniyor ve buna yönelik eğitimlere ağırlık veriliyor. Bu eğitim programlarına, SATSO tarafından düzenlenen seminerlere katılımınızda büyük fayda var.” diyerek yöneticilerini bilgisizliğinin firmalara zarar vereceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından üyeler işçilerin ücret tarifeleri, çalışma koşulları, şehrin istihdam sorunu ve işçi işveren beklentileri  ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

 

Haber Tarihi : 22/11/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::