Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu kauçuk ve plastik imalatçılarının faaliyetleri gösteren üyelerin oluşturduğu 32. Meslek Komitesi yıllık değerlendirme toplantısında sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Tüm meslek grubu üyelerinin davetli olduğu toplantı, Komite Başkanı Yalçın Çoban,  32. Meslek Komitesi’nden Meclis üyeleri Necati Yaprak ve Yunus Zor, Komite Başkan Yardımcısı Murat Çilingiroğlu’nun ev sahipliğinde Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak üyelerimizin tüm sorunlarını çözmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz üyelerimiz için varız. Meslek Komitelerimiz de bu anlamda bir köprü görevi görüyor ve yaptıkları çalışmalarla bizleri memnun ediyor” diyerek SATSO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren Sakarya’mızda ortak aklın hayata geçirdiği bir çok çalışma ile fark oluşturuyor ve şehrimizi geleceğe taşıyoruz. Şehrin dinamikleri ile istişare kültürünü en güzel şekilde kuvvetlendirerek etkin karar alma ve hızlı sonuç yöntemlerini kararlı bir şekilde uyguluyoruz.

Sakarya’mız orta vadede Türkiye’nin büyüme hızından daha fazla büyüyecek. Sanayide gerçekleştirdiğimiz planlamalar bir bir hayata geçiyor. Sonuç olarak şehrimizde Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık 72 bin yeni istihdamdan söz ediyoruz. Yeni 20 – 25 bin konut ihtiyacı demek oluyor. Yani bu sonuçlar Sakarya’mızın her anlamda gelişmesini zorunlu kılıyor. Daha çok insanı evine ekmek götürme mutluluğu yaşarken göreceğiz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası mensupları bu şehrin eşrafıdır, kanaat önderleridir. Sakarya’mızda aidiyet kültürünü daha da kuvvetlendirmek zorundayız. Çağın şartlarına uyarak kendimizi yenilemeliyiz. Sürekli güncellemeye kendimizi hazırlayarak Sakarya’mızın büyümesi ve gelişmesine bizler yön vermeliyiz. Fizik kuralıdır; boşluklar doldurulur. Boşluk bırakma lüksümüz yok. Ben şehrimiz iş dünyasında bu başarıyı kazanacak bir nitelik görüyorum. Sakarya olarak inşallah hep birlikte başaracağız.”

Dönemsel bir değerlendirme yapılan toplantıda üyeler birbirleri ile ve komite ile sohbet etme imkanı buldular. Üyeler ayrıca, iletişimi sürekli kılmak ve mesleki sorunların masaya yatırılması anlamında bu tür toplantıların faydalı olduğunu düşündüklerini belirtti.

 

Haber Tarihi : 21/12/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::