Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bu yılın son meclis toplantısını bütçe görüşmeleri ile tamamladı. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenen bütçe yemeğinde meclis üyeleri bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Ramada Otel’de düzenlenen ve ev sahipliğini Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ’un yaptığı, Bütçe yemeğine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da onur konuğu olarak iştirak etti.

Konuklara hoş geldiniz konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında şunları dile getirdi:

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2016 yılı gelir ve gider Bütçesi meclis üyeleri tarafından 8 milyon 738 bin 509 TL ile oylanarak kabul edildi. Meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Sakarya’mızın geleceği için hayata geçirdiğimiz çalışmalarda bizlerle birlikte olduğunuz için, gerek meclis gerekse komite toplantı ve kararlarınızla şehrimiz ekonomisine değer kattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası mensupları bu şehrin eşrafıdır, kanaat önderleridir. Sakarya’mızda aidiyet kültürünü daha da kuvvetlendirmek zorundayız. Çağın şartlarına uyarak kendimizi yenilemeliyiz. Sürekli güncellemeye kendimizi hazırlayarak Sakarya’mızın büyümesi ve gelişmesine bizler yön vermeliyiz. Fizik kuralıdır; boşluklar doldurulur. Boşluk bırakma lüksümüz yok. Ben şehrimiz iş dünyasında bu başarıyı kazanacak bir nitelik görüyor; Gelecek Sakarya’mızındır inşallah… SATSO Ailemiz büyümeye devam ediyor. Toplam ve faal üye sayılarımız, şirket sayılarımızda artış görünmektedir.  Sunumda da rakamları görebilirsiniz Anonim Şirket sayımızda %86, faal üye sayımızda %37’lik bir artış var. Memnuniyet verici rakamlar. İnşallah 2016’da daha iyi olacaktır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her fırsatta söylüyoruz. Biz, istişarenin, bir ve beraber olmanın önemini çok iyi biliyoruz. Hamdolsun ki, biriz, beraberiz. Birlikte güçlüyüz.

Sakarya'mızı hedeflerine ulaştırmak için zamanın ruhuna uygun projeler tasarlıyor ve tüm paydaşlarımızla birlikte hızla hayata geçiriyoruz. Biz, merkezi hükümet, yerel yönetimler, STKlar, iş dünyamız, üniversite iç içe olsun; Sakarya’mızı hep birlikte geleceğe taşısın istiyoruz.

Eğitime verdiğimiz öneme sizler de şahit oluyorsunuz. Odamız bünyesinde verdiğimiz eğitimlerin niteliğini her geçen gün artırıyoruz. ABİGEM ve TEKNOKENT Şubelerini Odamız Hizmet Binasında açtık. Ayrıca Arifiye’de ve TOBB ile birlikte Serdivan’da inşa ettiğimiz Endüstri Meslek Liselerinin inşaatları hızla devam ediyor.

Biz iş dünyası, dersimizi iyi çalışıyoruz. TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Kursları’nda (UMEM) en çok kursiyere eğitim vererek Türkiye 1’incisi olmuştuk. Daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacındayız. 2015 yılında nitelikli istihdam konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda önemli başarılar elde ettik. 2016 yılında da bu çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek. 2016 yılında da SATSO olarak hedeflerimiz iş dünyamız ve şehrimiz ve ülkemiz için gayretlerimiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.. Yeter ki ortak akılla, sağduyu ve birliktelikle hareket edelim.  Bu düşüncelerle böyle anlamlı bir akşamda bizlerle olduğunuz için şahsım ve yönetim kurulum adına tekrar teşekkür ediyorum.”

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen bütçe kutlama yemeğinde meclis üyeleri birbirileriyle sohbet etme fırsatı da buldular.

Haber Tarihi : 25/12/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::