Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ocak 2016 tarihinden itibaren, Toyota Türkiye CEO’su olarak atanan Hiroshi Kato ve Toyota Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı İbrahim Barlık’ı makamında ağırladı.

Toyota Türkiye’nin çalışmaları ve kurumsal yapısı hakkında bilgi veren CEO Hiroshi Kato, Toyota açısından Sakarya’nın büyük önem teşkil ettiğine dikkat çekerek üretim ve kaliteli istihdam anlamında başarılı bulduklarını ifade etti.

 Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılacak yeni Toyota modeli ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Toyota CEO’su Kato, dünya otomotiv sektöründeki değişikliklere de değinerek Sakarya’nın da otomotiv yan sanayi adına hafif metal ve pil üreterek dünya otomotiv üretim endüstrisine katkı sağlayabileceğini ve ihracata yönelik ciddi bir hamle olacağını vurguladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek otomotiv sektörü ve dolayısıyla Toyota’nın ilimiz ve ülkemiz ekonomisi adına ciddi bir değer oluşturduğunu belirtti.

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında “ Sakarya ekonomide belli hedefleri ve değerleri olan bir ildir. İş dünyası olarak bu hedeflere kaliteli üretim nitelikli istihdam doğrultusunda ilerlemeye gayret ediyoruz. Otomotiv ana ve yan sanayi açısından var olan potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek ekonomide güçlü bir marka olacağız.

Sakarya sadece sanayi değil tarım ve turizm anlamında da önemli bir yere sahip, bu anlamda otomotiv sektörü ve çevreye duyarlı prensibi ile Toyota bizim için çok önemlidir. Nitelikli işgücü olarak da ilimizdeki tüm firmalara örnek olduğu için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni model müjdesine de oldukça memnun olduk. Toyota ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtir sorunlar çerçevesinde çözüm ortağı olacağımızı temin ederim” şeklinde konuştu

Haber Tarihi : 9/2/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::