Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO TV’den de canlı olarak yayınlanan Şubat Ayı Meclis toplantısında Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1121 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ocak ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

Terör, Birliğimizi Bozamaz

SATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaşanan terör olaylarından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Her ay Meclis konuşmalarımızın başında ilk başlığımız terör meselesi oluyor. Terör saldırıları her ay başka bir yerde başka bir saldırıyla canımızı yakıyor. Geçtiğimiz ay Sultanahmet saldırısı bu ay ise Ankara saldırısı Meclis konuşmamın ilk maddesi oldu.  Ankara’da gerçekleşen, ülkemizin kalbine yöneltilen insanlık dışı terör eylemini şiddetle kınıyor ve bu saldırıdan medet umanları lanetliyorum. Terörün dini, dili, ırkı, milleti, ülkesi yoktur. Hedefleri Türkiye’mizin huzur ve güvenini bozmak, ekonomiyi istikrarsızlaştırarak kalkınma ve gelişmeyi engellemeyi amaçlamak ve sürekli bir kaos ortamı oluşturmaktır. Maksat ne olursa olsun, şiddet ve terör yöntemlerine başvurulmasını, bunun mazur gösterilmesini, desteklenmesini ve teşvik edilmesini reddediyorum.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin geleceğine kast edenler, fitne ve kandan beslenenler asla başarılı olamayacaklardır. İşte bunu bilerek hareket edeceğiz. Ülkemize ve milletimize karşı kirli oyun hesapları içinde olanlara karşı dimdik ayakta duracağız. Daha fazla çalışarak ülkemize karşı duranların, onların taşeronu olan terör örgütlerinin oyunlarını bozacağız. Terörle mücadelede devletimizin uygulama ve yaptırımlarına kesinlikle destek vereceğiz. Bu mücadeleye TBMM'de yer alan veya almayan tüm siyasi partiler, iş dünyası, STK’lar ve toplumun her kesimi ortak bir sorumlulukla destek vermeli, üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan güvenlik güçlerimize bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet; aziz milletimize baş sağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

Sakarya Milli Üretim ve Otomotiv Şehri Olacak

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

Son günlerde gündemde yer alan ve Sakarya’mız için çok önemli bir karar ile ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Karasu ilçemizde bulunan 222 hektarlık Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi, Bakanlar Kurulu kararı ile münferit yatırım yeri olarak BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye tahsis edildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Fikri Işık yaptığı açıklamada bu yatırımın bölge ve Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizdi. Işık ayrıca, alanda savunma sanayi araçları başta olmak üzere kamyon, otobüs ve motor üretimi noktasında 1,3 milyar liralık bir yatırım yapılacağını ve 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını ifade etti. Ayrıca Bakan Yardımcımız Sn. Hasan Ali Çelik Odamızı ziyaret etti ve konuyu değerlendirerek bu yatırımın Sakarya’mızı güçlü bir çekim merkezi haline getirdiğini açıkladı.

Otomotiv Şehri Sakarya hedefiyle Sakarya Vites Yükseltiyor dedik ve bu doğrultuda önemli çalışmalar yaptık, paydaşlarımızla gayretlerimiz oldu. Şehrimizin potansiyeli ve değerleri ile stratejik yatırımlara ev sahibi olacağını her fırsatta dile getirdik ve Sakarya’mızı bu yatırımlara hazırlamak için hep birlikte yoğun bir çaba gösterdik.

Ülkemizin birçok bölgesinde birçok şehrinde böyle bir potansiyel, böylesine önemli avantajlar yok dedik ve yola çıktık. Bugün Otokar, Milli Tankı üretiyor, TÜVASAŞ, Milli Tren için çalışıyor. TOYOTA, CEO’su Hiroshi Kato ay içerisinde misafirimdi, sıfır hata ile dünyada söz sahibi ve yatırımlarını artırma kararı aldı. Tank Palet, Türk Traktör, Başak Traktör ve tabii ki yan sanayi çalışmalarımız fark oluşturuyor. Tüm bunlara ilaveten şimdi de BMC, Karasu’da münferit bir yatırımla çok önemli ve stratejik savunma ve otomotiv yatırımlarını gerçekleştirerek Sakarya’mıza ve ülkemize önemli katkılar verecek. 1914’te o zor savaş yıllarında tahta arabalar üreterek milli bir duruşun adı olan Sakarya,  bugün de milli tankını üreten, milli trenini üretmeye hazırlanan, stratejik savunma sanayi ve yerli oto üretimi için gayretlerini sürdüren bir Milli Üretim ve Otomotiv Şehri olmak yolunda hızla ilerlemektedir.

Yerli Oto İçin Çalışmalarımız Artacak

Bu karar, Otomotiv Üssü Sakarya hedefimizle birlikte yerli otonun Sakarya’mızda üretilmesi talebimizde de elimizi güçlendirmiştir. Yoğun mesaimizi devam ettirecek ve yerli oto üretimi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sakarya Turizminde Önemli Gelişmeler Oluyor

Yine Milletvekilimiz Sn. Mustafa İsen’in Sakarya’mızın turizm geleceği ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili açıklamaları oldu. Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında Bakanlık düzeyinde önemli çalışmalar var. SATSO olarak turizmde de üzerimize düşeni gerçekleştirmek isteriz. Sn. Vekilimizin çalışmalarına destek vereceğiz.

Sakarya, şehre aidiyet hisseden tüm paydaşlarımızla gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonucunda sanayi, ticaret, tarım ve turizmde hak ettiği yere ve Türkiye’nin yıldız şehri hüviyetine kısa sürede kavuşacaktır.

Türk İş Dünyası Kararlı ve Cesaretlidir

TOBB Ankara’da Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyimizi yaptık. Ekonomi Bakanımız Sn. Mustafa Elitaş ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent Tüfenkci konseyimizde bizlerle birlikte oldular. Türk iş dünyası kararlı ve cesaretlidir. Bizim insanımız tarih boyunca parlak bir zihne, zorlukların üstesinden bir şekilde gelen, riskler alabilen bir yapıya sahiptir. İş dünyamız ülkemizin en zor dönemlerinde dahi risk alır ve taşın altına elini koymaktan çekinmez.

TOBB Başkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye her sorunu aşacak güçtedir. Yeter ki birliğimizi ve istikrarımızı muhafaza edelim.

Konseyde Sakarya’mızın sorunlarını ve taleplerini birçok başlıkta dile getirdim. Bakanlarımıza şehrimizin hedeflerini anlatma fırsatım oldu. 

Teşvik sistemi, otomotiv çalışmaları, ticaretin canlandırılması noktasında Odamızın çalışma ve hedeflerini paylaştım. Sakarya’mız planlı ve başarılı bir büyümeye kavuşuyor. Sorumluluğumuz bu anlamda oldukça yüksek ancak ben şehrimiz iş dünyasına inanıyor ve güveniyorum.

ARGE Faaliyetlerine Destek Vereceğiz

ARGE Paketi ile ilgili geçtiğimiz ay Meclis Toplantısında görüşlerimizi aktarmıştım. Paket Meclis’ten geçti ve yasalaştı. ARGE ve İnovasyon faaliyetlerine ciddi katkı ve vergi indirimleri var. ARGE konusunda tüm üyelerimize çalışma ve desteklerimiz devam edecektir.

KOBİ’lerimizle İlgili Çalışmalarımız Sürecek

KOBİ’lerimize önem verdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomimiz için hayati önem taşıyan ve aslında tüm yükü çekecek olan firmalarımıza ay içerisinde finansmana ulaşmanın yollarını anlattık. MARKA, KOSGEB, ABİGEM, KGF, TEKNOKENT ve İŞKUR temsilcileri de destekleri anlattılar, 250 kişiyi aşkın katılımla verimli bir program oldu. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Protokol Tamam, Milli Eğitim İşbirliğini Başlattık

Yine ay içerisinde ülkemize örnek olacak bir işbirliği çalışmasına daha imza attık. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam konusunda özellikle son 2 yılda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam güçlü ve katma değerli üretimin yolunu açar. Tercih edilirsiniz ve ihracatınız yükselir. Bu konuda biliyorsunuz Üniversitemizle önemli çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz iş dünyamızda tecrübe kazanarak okullarından mezun oluyor ve hemen iş hayatına adapte oluyorlar. Şimdi bu çalışmanın bir benzerini dünyadaki başarılı örnekleri de dikkate alarak Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Meslek Liselerindeki bölümler bu çalışma neticesinde iş dünyamızın ihtiyaç ve talepleri ile belirlenecek. Diyoruz ki öğrencilerimizin hayal ve hedeflerini sizlerin ihtiyaçları ile buluşturuyoruz. İl Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ile protokolü imzaladık ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Oda Hizmet Binamızı Engellilerimize Uygun Hale Getirdik

Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Bunun farkında olarak engelli vatandaşlarımızın, dostlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve engelsiz hale getirmek için çalışma başlattık. Oda Hizmet Binamızda engelli asansörü, otopark ve Bina Girişine alfabe düzenlemesi, trabzan ve rampalar, lavabo düzenlemeleri gibi bir takım çalışmalar yaptık. İnşallah faydalı bir netice alacağız. Çalışmalarımızda destek olan Meclis Üyemiz Yusuf Murat Emir’e ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fatma Aygün Kahya ve Nadir Öztürk’e teşekkür ediyorum.

“Sakarya Ekonomi Zirvesi 2016” Antalya’da Gerçekleştirilecek

Konuşmama son verirken Mart ayında gerçekleştireceğimiz önemli bir çalışma ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. 11-12-13 Mart tarihlerinde Antalya’da il protokolümüz ve iş dünyamızın katılımları ile Sakarya Ekonomi Zirvesi 2016 programımızı gerçekleştireceğiz. Şehrimizin sorunlarını, fırsatlarını ve hedeflerini konuşacağımız programımıza moderatör olarak NTV program yapımcısı Ahmed Arpat katılacak. Çok önemsiyoruz. İnşallah meclis üyelerimiz verimli bir netice alacağımız bu programımıza ilgi gösterecektir diyor; meclisimizin hayırlı olmasını temenni ederek, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”

Haber Tarihi : 24/2/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::