Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Sakarya’nın otomotiv konusunda enstrümanları her geçen gün artıyor ve değerleniyor. Milli treni, milli tankı üreten Sakarya, yerli otomobili de üretecek alt yapıya sahiptir. SATSO bizim önemli bir çözüm ortağımızdır.” diye konuştu.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyarette etti.

Türkiye Uluslararası Güven Ortamının Merkezi Olacak

Söz konusu iade-i ziyarete SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak etti.

Sakarya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ‘’2023 vizyonunun parlayan yıldızı Sakarya’mız olacaktır. SATSO olarak üyelerimizin menfaati doğrultusunda sorunlarına yönelik bürokrasi ile aralarında köprü vazifesindeyiz. Hizmet için bu makamlardayız. Bugün ülkemizde oluşturulan istikrar ortamı iş dünyası adına büyük önem taşıyor. Sermaye ürkek kuş gibidir ve istikrarın olmadığı ortamda ekonomik büyümeden söz edilemez. İstikrar ortamından memnunuz, ülkemizi terör illetinden kurtarırsak uluslararası güven ortamının merkezi olacağız. ” diye konuştu.

Yerli Oto’da tüm işaretler Sakarya’yı Gösteriyor

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında otomotiv üssü Sakarya çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunarak BMC’nin Karasu’daki yatırımının Sakarya’nın otomotiv üssü olma yolunda güçlü bir referans olarak eklendiğini dile getirdi. Kösemusul,“Otomotiv Şehri Sakarya hedefiyle Sakarya Vites Yükseltiyor dedik ve bu doğrultuda önemli çalışmalar yaptık, paydaşlarımızla gayretlerimiz oldu. Şehrimizin potansiyeli ve değerleri ile stratejik yatırımlara ev sahibi olacağını her fırsatta dile getirdik ve Sakarya’mızı bu yatırımlara hazırlamak için hep birlikte yoğun bir çaba gösterdik.  Ve bugün BMC gibi bir dünya markasının Sakarya’yı tercih etmesi çok önemli bir gelişmedir. Yatırımcılar iyi matematik yapar, bu anlamda otomotiv yatırımlarında bugün tüm işaretler Sakarya’yı gösteriyor, bu oldukça memnuniyet verici. Yerli Otomobil üretimi konusunda da altyapı, donanım ve avantajlarımız katlanarak artıyor, yerli üretim konusunda ülkemizin gelişim göstermesi ve bu ilerlemenin baş aktörünün Sakarya olması için gayretlerimiz güçlü lobimizle birlikte devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Ülkemizin bürokratik engelleri aşmak adına yeni bir sisteme ihtiyacı var

“İş hayatında gelişmeleri yakından takip edebilmek için kendimizi yenilemek ve Ar- Ge’ye daha da ağırlık vermeliyiz.” diyen Başkan Kösemusul “Her anlamda, bürokratik engeller ve süreçlerin en aza indirilmesi doğrultusunda ülkemizin de yeni bir sisteme ihtiyacı var. Ülke olarak da kendimizi yenilemeliyiz, bu anayasa değişikliği, başkanlık sistemi gibi adlandırılabilir ama içeriği yenilenmektir, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilmek. İş dünyasının bürokratik sürecini kısaltmak için bu önemli bir adım olacaktır ve biz yeni anayasa ve sistem çalışmalarına iş dünyası olarak katkı vermekten büyük memnuniyet duyarız.” şeklinde konuştu.

SATSO Bizim Çözüm Ortağımız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün yaptığı değerlendirmede “Sakarya’nın otomotiv konusunda enstrümanları her geçen gün artıyor ve değerleniyor. Milli treni, milli tankı üreten Sakarya yerli otomobili de üretecek alt yapıya sahiptir. SATSO bizim önemli bir çözüm ortağımızdır. Serbest ekonominin en önemli aktörü iş dünyasıdır. Ülkemizi ve ilimizin ekonomik anlamda büyümesi için iş dünyası yatırım yapmalı, iş dünyasının gelişmesi ve kazandırması için de devlet altyapısının iş dünyasının ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır. Biz, Sakarya’da bunu yapıyoruz. Kuzey bölgemiz bir çıkmaz sokakken bugün bir endüstri bölgesi haline geldi. Alt yapı yatırımlarının mevcut olması bu bölgenin bu anlamda değerlendirilmesini sağladı. Elbette hep birlikte güçlü bir lobi çalışması ile de doğru bir sektöre karar verdik ve bu yolda ilerledik. Bugün bir dünya markası olan BMC Sakarya’yı tercih etti. Yerli otomobil üretim üssü olmamız yolunda bu önemli bir kazanımdır. Bundan sonraki süreç için de sektör belli kriterlerimiz belli alt yapı yatırımlarına devam edeceğiz ve babayiğitlere hazır hale getireceğiz bölgemizi.” diye konuştu.

Üstün’den CHP’ye Çağrı

Anayasa değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün “Bizim hükümet olarak en büyük arzumuz demokratik bir ortam oluşmasıdır. Bu anayasa elbisesi bize dar geliyor, yenilemeliyiz. Bu konuda tarafların görüşlerini dile getirerek konuyu tüm yönleri ile değerlendirmesi önem teşkil ediyor” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ne Anayasa Uzlaşma Komisyonu için çağrıda bulundu.

Haber Tarihi : 29/2/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::