Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, BMC Otomotiv ve Ticaret A.Ş.’nin Bakanlar Kurulu Kararı ile Sakarya’nın Karasu ilçesinde gerçekleştireceği münferit yatırımı değerlendirdi.

Kösemusul, AA’ya yaptığı açıklamada, yatırım kararı ile Sakarya’nın otomotiv sektöründe güçlü bir çekim merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Sakarya’mız milli tank ve milli tren üretimi ile birlikte dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarına ev sahibidir ve olmaya devam edecektir.” dedi.

BMC kararı ile Sakarya’nın yerli oto konusunda iddiasının arttığına da işaret eden Kösemusul, “Otomotiv Şehri Sakarya hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Şehrimizin potansiyeli ve değerleri ile stratejik yatırımlara ev sahibi olacağını her fırsatta dile getirdik ve sanayi hamlelerimizi tamamladık. Çok dikkatli planlarla şehrimizi hazırlıyoruz. BMC, Karasu ilçemizde 1,3 milyar liralık münferit bir yatırım ve 4 bin kişilik doğrudan istihdam, savunma sanayi araçları, kamyon, otobüs ve motor üretimi ile Sakarya’mıza ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yatırımla şehrimizin yerli oto konusunda eli güçlendirmiştir.” diye konuştu.

Sakarya’nın 1914 savaş döneminde tahta arabalar ürettiğini ve geçmişten bugüne her zaman milli bir duruşun adı olduğunu vurgulayan Kösemusul, şehrin bu tecrübeyle stratejik savunma ve yerli oto üretimini hak ettiğinin altını çizerek Sakarya’nın milli üretim ve otomotiv şehri olacağını söyledi. Kösemusul, “BMC ile birlikte yeni yatırımlar da şehrimize kayacak. Yan sanayi konusunda da tecrübeli ve iddialıyız. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam ve katma değerli güçlü üretim için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ar-Ge ve teknolojiye büyük önem veriyoruz. Sakarya’mız otomotiv şehri olarak sunacağı katma değer ile ülkemizin 2023 ekonomik hedefine ve yükselişine en çok katkı veren illerin başında gelecektir.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 1/3/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::