Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Çanakkale Zaferi, milletimizin vatan sevgisini, üstün sezgi ve zekâsıyla tüm dünyaya gösteren ve tarihimize altın harflerle yazdığımız emsalsiz bir zaferdir. Tarihin akışını değiştiren Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayır, Anafartalar ve daha birçok yerde verilen olağanüstü mücadelenin, Türk milletinin neler yapabileceğini açıklıkla ortaya koyduğu Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşları, sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değil, Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakârlığın ve kahramanlığın abidesidir. Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır. İnanç ve vatanseverlikte en üst seviyeye çıkan bu şanlı mücadelede vatanı uğruna canlarını feda eden,   aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz şehitlerimizi anmak, programları birkaç saate ve duyguları birkaç kelimeye sığdırmaya çalışmak yetmez; canlarını verdikleri değerler için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Çanakkale Zaferi’ni, o kutlu inancı gelecek nesillere çok daha iyi aktarmamız gerekiyor. “Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” gerçeğini bir kez daha hatırlayarak, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

 

Haber Tarihi : 17/3/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::