Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye İhracatı, Mart ayında yüzde 2,6 artışla 11,5 milyar dolar oldu.

Türkiye’nin Mart ayında en fazla ihracat yaptığı ilk 5 ülke Almanya, İngiltere, Irak, İtalya ve ABD oldu. Almanya'ya ihracat yüzde 12,4, İngiltere'ye yüzde 4,8, İtalya'ya ise yüzde 15,4 artış gösterdi. Ayrıca en fazla ihracatı 2 milyar dolar ile Otomotiv sektörü yaparken, bunu 1,5 milyar dolar ihracatla  Hazır giyim ve Konfeksiyon, ardından 1,2 milyar dolar ile  Kimyevi Maddeler ve Mamulleri  sektörü takip etti.

Mart ayında 156 milyon 600 bin dolar ihracatı ile ihracatçı iller sıralamasında 9. sıradaki yerini koruyan Sakarya, geçen ayla kıyaslandığında yüzde 5,3 artış gösterirken, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 2016 yılının ihracatta güzel başladığını belirtti. Kösemusul, “Küresel ekonomide yaşanan değişimler başta terör olmak üzere yaşanan olaylar değerlendirildiğinde ihracatta değişimler kaçınılmazdır. Ancak, ülkemiz adına büyüme rakamları ile paralel olarak geçtiğimiz ay ve Mart ayında ihracatta yaşanan yükseliş iş dünyamız adına olumlu bir gelişme olmuştur. Daha iyi seviyelerde olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her koşulda üretimini ve gayretini sürdüren, ekonomimizin kahramanları olan iş dünyasının azmini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 1/4/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::