Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında bir dizi program gerçekleştirecek olan Sakarya Müftülüğü, SATSO’nun katkılarıyla 19 Nisan Salı günü SATSO Fuaye Alanı’nda Kutsal Emanetler Fotoğrafları Sergi Programı gerçekleştirecek. Saat 12.00’de yapılacak açılışa vatandaşlar davet edildi.

Kutlu Doğum, 2016 yılında 14-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Kutlu Doğum Haftası teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen temalarla organize ediliyor. Bu yıl "Gelin Birlik Olalım" teması ile kutlanacak 2016 Kutlu Doğum Haftası toplumun her kesimine hitap edecek.

Açılış Salı 12.00’de
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ziyaretinde değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü İlyas Serenli, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumu şerefine şehrin birçok noktasında programlar düzenlendiklerini açıkladı. Serenli, programlar kapsamında 19-26 Nisan tarihleri arasında SATSO Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda Kutsal Emanetlerin fotoğraflarını sergileyeceklerini belirtti. Başkan Kösemusul’a teşekkür eden Serenli, 19 Nisan Salı günü saat 12.00’de gerçekleştirecekleri açılışa Sakaryalıları davet etti.

Efendimiz’in (s.a.v.) hayatı bizim için rehberdir
İl Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirecekleri programdan duyduğu memnuniyeti paylaşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) doğum yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değindi. Kösemusul, “Efendimiz (s.a.v.), sınır tanımayan şefkat ve merhameti, adaletin en güzel örneklerini, insan onurunu korumayı bizlere göstermiştir.Âlemlere rahmet olarak gönderilen şefkat peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) hayatı, yaşadığı her an bizim için rehberdir.İnsanı insan yapan tüm güzellikleri barındıran Efendimiz’in (s.a.v) o eşsiz ahlakını anlamaya, hayatımıza aktarmaya, anlatmaya çalışmalıyız. Hz. Peygamberimize Salat-ü Selâm getiriyor; Kutlu Doğum Haftası’nın insanlık barışının kilidini açacak anahtar olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 15/4/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::