Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sektörlerin Endüstri Meslek Liseleri’ne Tanıtımı Projesi kapsamındaki programların ilki Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci başta olmak üzere Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya İl Milli eğitim Müdürlüğü Teknik ve Mesleki Eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Atilla Özgür, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş ve SAVASAŞ Genel Müdürü Hülya Sönmez iştirak ettiği programda Raylı Sistemler sektörü ve meslek liselerindeki Raylı Sistemler bölümü tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Okul Sanayi işbirliği çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında başlayan sektör tanıtım programlarının hayırlı olmasını dileyerek memnuniyetini ifade etti. Kaliteli ve doğru karar verilen mesleki eğitimin nitelikli istihdamı beraberinde getireceğini ifade eden Kuntoğlu, çalışmanın sanayi ve eğitim sektörü adına olumlu sonuçlarının olacağına da dikkat çekti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise yaptığı konuşmada Sakarya ilinin sektörel anlamda tarım ve tarıma dayalı sanayide gösterdiği ivme ile birlikte son yıllarda SATSO’nun da katkıları ile sanayi sektöründe, sanayi altyapısının güçlendiğine işaret etti. Başkan Yardımcısı Yılgenci konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Bugün 11 tane organize sanayi planlamaktayız ve 11 tane organize sanayinde tam anlamıyla 70 bin ve üzerinde çalışana ihtiyaç duyacağız. 70 bin çalışanı aile bireyleri ile hesaplayarak 4 ile çarparsanız 300 bin civarında nüfus artışı söz konusu olmaktadır. Dolayısıyla bunu kendi kaynaklarımızla karşılayacağız veya dışarıdan göçle bu tür ihtiyaçlar giderilebilecek. Sakarya hem lojistik hem de konumu açısından ciddi avantajları olan bir bölge.  Birinci önceliğimiz bu avantajı kendi yaşayanlarımız, kendi çocuklarımız lehinde yani Sakarya lehinde değerlendirmektir. Ancak işverenler istedikleri kaliteli istihdam edecek çalışma arkadaşlarını bulamıyorlar. Öğrencilerimizin gözüyle baktığımızda ise çalışmak isteyen arkadaşlarımızın sevdikleri işlerde, çalışmak istedikleri alanlarda çalışamadıklarını görüyoruz. Bu iki ihtiyacı doğru birleştirmek, her iki tarafı da mutlu edebilmek adına ciddi bir çalışma yaptık. Sakarya’mızda hangi elemana ihtiyaç var, hangi kolda gelecek veriyoruz buna yönelik meslek seçmeleri konusunda öğrencilerimizi doğru yönlendirmeyi hedefliyoruz. Söz konusu projede emeği geçenlere teşekkür ediyor çalışmamızın ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’nin ardından kürsüye gelen Sakarya Vagon Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Hülya Sönmez raylı sistemler sektörü, Türkiye’deki yeri, doğru iş, doğru çalışan sistemi ile ilgili bilgi verdi. Sönmez konuşmasında, “Gelişen teknoloji ve globalleşen dünya bir araya geldiğinde çok farklı meslek grupları ortaya çıkmaya başladı ve meslek grupları da kendi içinde uzmanlık gerektiriyor. Artık “ne iş olsa yaparım” dönemi bitti.” diyerek SAVASAŞ firmasının işleyişi raylı sistemlerin gelişen sektörler arasındaki yeri akında detaylı bilgi verdi.

Okul sanayi işbirliği çerçevesinde başlatılan SATSO Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri, makine imalat, otomobil ve mobilya sektörlerinin tanıtımıyla devam edecek.

 

Haber Tarihi : 18/4/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::