SAGİF (Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı)’in, 12-13-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında “İŞ-SİZİ Arıyor” sloganıyla bu yıl ilk defa Kent Meydanı’nda düzenlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Düzenlenecek İlimizde en çok istihdam sağlayan ve işgücü talebinde bulunan 105 firma ile 20’ye yakın kamu ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı istihdam fuarına, ayrıca, İŞKUR tarafından işverenlerden alınan yaklaşık 5.000 kişilik açık işgücü talebinin, fuar süresince iş arayanlarla eşleştirilmesi ve istihdama yansımasının bekleniyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen fuar organizasyon komitesi SAGİF Fuarı’nın amacına yönelik aksamadan yürütülmesi için çalışmaları değerlendirdi.

Açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ nun katılması beklenen fuarda, işgücü talebinde bulunan her firmaya kubbeli fuar çadırlarından stand verilerek iş arayanlarla ikili iş görüşmelerinin sağlanacak.

Toplantıda fuarın istihdam anlamında önemine değinen yetkililer “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de istihdam fuarları iş arayanlar için yeni fırsatlar sunmaktadır. İş fırsatının iş arayanın ayağına getiriliyor olması yanında, işgücü ihtiyacı olan işverenlere de aradığı işgücünü bulma imkânı vermektedir. Diğer taraftan, istihdam fuarları lise son sınıf öğrencileri ile Üniversite okuyan veya mezun olacak durumdaki öğrencileri işgücü talepleri hakkında bilgilendirerek, staj olanakları sunmakta ve istihdama girişlerini kolaylaştırmaktadır” diye değerlendirmelerde bulundular.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise, ilimizin vasıflı veya vasıfsız her türlü her işgücüne ihtiyacı olduğu göz önüne alınarak; işsizleri, daha iyi şartlarda iş arayanları, engellileri, lise son sınıf öğrencileri ile Üniversite öğrencilerini, ilimizin ve ülkemizin üretimine, ihracatına ve istihdamına destek olmak üzere fuara katılmalarını beklediklerini ifade etti.

Haber Tarihi : 5/5/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::