Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kösemusul, mesajında şunları dile getirdi: “19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade eder. Cumhuriyetimiz, bu asil felsefe üzerine inşa edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 97'ıncı yıldönümünü yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz. 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. 

Gençlerine güvenen bir toplum olarak yeni nesillerimizi iyi yetiştirmek, onlara iş bulmak, çare üretmek durumundayız. Onun için daha fazla yatırım yapmak, daha çok girişimcilere destek olmak için gayret etmeliyiz. Bu amaçla devletiyle, milletiyle, iş dünyasıyla hep beraber gençliğimize sahip çıkmak, onların önünü açmak zorundayız. İnanıyoruz ki, gençlerimiz bu ülkeye daha da güzel bir yarın kuracaklardır.

19 Mayıs’la başlayan bağımsızlık ruhunu, 21. yüzyıl misyonuyla birleştirmek için bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, Anadolu topraklarını yeniden Anadolu yapan Gazi Mustafa Kemal ve Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Haber Tarihi : 18/5/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::