Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize programlarına katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyası ile yüksek yargı organlarının katılımlarıyla gerçekleşen Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, hedeflerine 81 vilayetinin tamamının gelişmesi, kalkınması, büyümesi, üretimde, istihdamda, ihracatta ileriye gitmesiyle ulaşacaktır. Ülkenin bir bölümü çok ileri giderken, diğer kısmı çok geride kalırsa orada bir dengesizlik ortaya çıkar” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2003 yılından beri yaptığımız her yatırımda, hayata geçirdiğimiz her hizmette, attığımız her adımda ülkemizin tamamını kucaklamaya özel önem verdik, hayal edilemeyecek hizmetleri hamdolsun başardık" diye konuştu.

“KINALI’DAN KÖPRÜYE, KÖPRÜDEN AKYAZI’YA”
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son kaynaklarını yaptıklarını; 26 Ağustos’ta köprünün açılışını yapacaklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oralara geldiler gösteriler yaptılar, istemezük; biz de isterük dedik ve iş bitti. Şimdi Kınalı’dan köprüye, köprüden Akyazı’ya olan bölgelerin de ihalesi yapıldı. Dolayısıyla Kınalı’dan çıktığınız zaman ta Akyazı’ya kadar non stop, arabanıza gaza basacaksın bugüne kadar görmediğin zaman içerisinde oralara yol emniyetine haiz ulaşacaksın. Şimdi bu iş bilenin, kılıç kuşananın, böyle oldu. Onlara rağmen oldu bunlar. Ve o yollarda aracınızla gittiğiniz zaman sağa bak yeşil, sola bak yeşil, bir taraftan deniz. Bu güzellikleri gördüğünüz zaman; ya ben hangi ülkede yaşıyorum. 20 yıl önce, 30 yıl önce böyle bir Türkiye var mıydı? Yok. Şimdi hamdolsun modern bir Türkiye var. Boğazın altından Marmaray’ı yaptık. ‘Hayal, olmaz, yapamazlar’ bunları demediler mi arkadaşlar? Burada İstanbul’da yaşayan çok insan var. Bak, yaklaşık 3 yıl oldu. 3 yılda Marmaray’dan geçen yolcu sayısı ne biliyor musunuz? 130 milyon” dedi.

“ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜ YAPIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin bitmek üzere olduğunu, yılsonunda da açılışı gerçekleştireceklerini belirterek, İstanbul’un yoğun trafiğini hafifletmek istediklerini kaydetti. Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyenin vidalarının Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldığı törenle sıkıldığını ve köprünün inşasına süratle devam edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Osman Gazi Köprüsü olarak adını o gün ilan ettik. Oradan Orhangazi’ye 40 kilometrelik otoyolun o gün açılışını da yaptık. 8,5 saatlik İstanbul-İzmir otoyolu olarak burasını 3,5 saate ne yapıyoruz? İndiriyoruz. Nereden nereye. Bitmedi, şimdi yeni bir adım daha atıyoruz, o da ne? Çanakkale köprüsünü yapıyoruz. Ve böylece artık Çanakkale’de de yani Anıttepe ile Çanakkale merkezi birbirine bağlayacağız. Ama bu bize başka bir şey kazandıracak. Nedir? Avrupa’dan gelen bütün ağır vasıtalar, otomobiller, ne olursa olsun bunlar İstanbul’a gelmeden Çanakkale Köprüsü’yle İzmir’e ulaşacaklar. Oradan da yine Asya’yla Avrupa’yı ne yapacağız? Birbirine bağlamış olacağız” dedi.

"KARAR VERİCİ MİLLETTİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları dile getirdi; "Türkiye’nin her atılım döneminde olduğu gibi bugün de ayağımıza pranga vurulmaya çalışılıyor. Bu pranganın adı bölücü terör örgütüdür. Dikkat ediniz, ne zaman 2023 hedeflerimizi açıkladık ve bu yolda yürümeye başladık, hemen bir dizi engel önümüze sıralandı. Suriye’de yaşanan insani kriz bunlardan biridir. Gezi olayları bu teşebbüslerden bir başkasıdır. Paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık darbe girişimi aynı amaca yönelik bir hamledir. Bunlarla Türkiye’yi durduramadıklarını görünce en can alıcı kozlarını sahaya sürdüler, terör örgütünü yeniden harekete geçirdiler."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin demokraside yegâne karar verici olduğunu kaydetti. “Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin, öbür taraftan seçim sandıklarından bir gireceksin çıkamayacaksın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, çıkamayacaksın, sadece hakaretle netice almak isteyeceksin. Ya alamazsın, bu millet sana yürü demez, çünkü ahlaken sıkıntılısın. Benim milletim kimin ne yaptığını biliyor. Kendisine hizmetkar olanı benim milletim yolda bırakmaz.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ"
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye ekonomisi ve Türk özel sektörünün artık dünyada bir marka haline geldiğini vurgulayarak, “Şu an dünyanın en zor coğrafyasında iş yapıyoruz ve ekonomiyi büyütmeye devam ediyoruz. Özel sektörün bu başarısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde sağlanan reform ve istikrar adımlarının, yapılan yatırımların çok büyük katkısı var. Çünkü bu süreçte Türkiye’nin adeta çehresi değişti." diye konuştu.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, iş adamları ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programlarının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile de bir araya geldi.
Haber Tarihi : 23/5/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::