Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 31 Mayıs Salı günü Kazakistan Ankara Büyükelçisi Tüymebayev’in katılımıyla Türkiye – Kazakistan Ekonomik İlişkileri programı gerçekleştirecek. Program, 11.30’da başlayacak. Dış ticareti geliştirmeye yönelik adımlar atmayı sürdürdüklerini belirten Başkan Kösemusul, şehrin iş dünyasını tanıtım programına davet etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kazakistan Ankara Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kazakistan’da Yatırım İmkânları” konulu toplantı 31 Mayıs 2016 tarihinde Sakarya’da gerçekleştirilecek.

Büyükelçi Tüymebayev Katılacak

2020 yılına kadar petrol, doğalgaz, altyapı, maden, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaklaşık 200 milyar dolarlık yatırım yaparak büyümeyi hedefleyen Avrasya’nın kalkanı Kazakistan, Türk işadamlarını yatırıma davet ediyor. Kazakistan’ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü münasebetiyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Toplantı Salonu’nda icra edilecek olan etkinliğe Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev katılacak.

Salı 11,30’da
Türkiye ve Kazakistan’ın önemli küresel ve bölgesel sorunlarla ilgili ortak hedeflerinin bulunduğunu belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Dost ülke Kazakistan ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz hızla gelişiyor. SATSO olarak üyelerimizin dış ticaret tecrübelerinin daha da yükselmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Alternatif pazar çalışmalarımız kapsamında Türk – Kazak ilişkilerini ele alacağız. Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev’i misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. Programımız, 31 Mayıs Salı günü saat 11.30’da başlayacak. Ekonomik alanda büyük hamleler yapan Kazakistan’da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bilgilendirilmesi hususunda önem arz eden etkinliğimize bütün üyelerimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dış Ticarette Kazakistan Fırsatı
Türk işadamlarının ülkesinde yatırım yapmalarından büyük memnuniyet duyacağını ifade eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, "Türk işadamlarının Kazakistan'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmelerini öneriyorum. Türk firmalarının faaliyetleri genellikle ticaret, otel işletmeciliği ve müteahhitlik sektörlerinde devam etmektedir. Kazakistan enerji sektöründe çok önemli bir konuma geldi. Özellikle Türk işadamlarının enerji sektöründe faaliyette bulunmalarını tavsiye ediyorum. Sakarya’da gerçekleştireceğimiz toplantıda başta enerji sektörü olmak üzere Kazakistan’da ki yatırım imkânlarını Türk işadamları ile paylaşacağız” diye konuştu.

Yatırım Avantajı Konuşulacak
Türkiye ile Kazakistan arasındaki mevcut ve sürekli gelişmekte olan ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yapan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise ’’Kazakistan ile Türkiye arasında ikili ilişkiler çok boyutlu olarak gelişmeye devam etmektedir. Özellikle ekonomik ilişkilerimiz gün geçtikçe güçlenmekte ve daha sağlam zemine oturmaktadır. Orta Asya’da yatırım açısından en iyi imkânları sunan ülkenin Kazakistan olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kardeş ülkede yatırım avantajlarının değerlendirilmesini öneriyorum” şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 27/5/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::