Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin’den oluşan heyeti ağırladı.

3+1 ve 7+1 projelerinde iyileştirme çalışmaları

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette iki kurum arasındaki işbirliği projeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Sakarya Üniversitesi’nin nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı uygulamalı eğitim modeli “3+1” ve “7+1” projesi, üniversite ve SATSO arasında değerlendirildi. Hayata geçirilen bu projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu projeden hem işverenler hem de öğrencilerimiz çok memnun. Öğrencilerimiz iş hayatına bir adım önde başlıyor” dedi. 3+1” - “7+1” projelerinin Sakarya’nın işgücü potansiyelinin ortaya çıkarılmasında büyük önemi olduğunu vurgulayan Kösemusul, “Sakarya Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda pek çok şehire örnek konumdayız. SATSO olarak Sakarya Üniversitesi’nin her projesini desteklemeye daima devam edeceğiz” diye konuştu.

Değişim Kaçınılmaz

Sakarya Üniversitesi ile SATSO arasında 4. Sanayi Devrimi olarak nitelendirilen ‘Endüstri 4.0’ı sanayicilere ve akademisyenlere tanıtmak amacı ile bir toplantı yapılması kararlaştırılan ziyarette, Türkiye’de de ‘endüstri 4.0’ için harekete geçmek üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmalar başlatıldığını belirten Kösemusul, “ Pazarlama düzenimizle birlikte artık üretim yöntemlerimizi de değiştiren internet çağından bahsediyoruz. Bilgi iletişim alt yapısı ve ağına dayalı akıllı ve verimli üretim çağı olarak adlandırılan Endüstri 4.0 çağına dikkat kesildik” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuşmasının devamında; “Henüz kısa bir zaman öncesi 3. Endüstri Devrimi’nde Türkiye’nin rolü, şehirlerin katkılarından heyecanla söz ederken artık 4. Endüstri Devrimi’nden bahsediyoruz. Bu devrime ayak uydurmak, zamanın da ötesine geçmek, eğitim ve istihdam politikalarımıza, üretim yöntemlerimize çekeceğimiz formatın kapsamı üzerine kafa yormanın önemi, temel meselelerimiz olmaktadır. Yeni dönemle birlikte tüm üretim birimlerinin birbirleri ile bağlantısı ve tam zamanlı lojistik rutin bir uygulama haline gelecektir. Kaynakların verimli kullanımı, kaliteli ve seri üretim, zamandan tasarruf, arge ve inovasyonun Endüstri 4.0 dönemine geçişi hızlandıran etkenler olacağı bir gerçektir.

Eğer doğru ve kolaylaştırıcı yöntemler uygulanırsa üretkenlik, verimlilik ve kaynak kullanımında optimizasyon sağlanmış olacak ve belirlenen hedeflere ulaşma hızı da yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

SAÜ Senatosu’na davet

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya sanayisindeki gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’u Sakarya Üniversitesi Senatosu’na davet etti.

 

Haber Tarihi : 1/6/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::