Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı.

Kösemusul açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü kutluyor olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan önce her şeyiyle bir kurtuluş savaşına girmek zorunda kalan Milletimiz, kaybetmek üzere olduğu milli varlığını tüm dünyada emsal gösterilecek bir şekilde gösterdiği mücadeleyle yeniden kazanmıştır. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için girdiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Şunu çok iyi idrak etmeliyiz ki,  bu günlere kolay gelinmedi. Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, ileri demokrasisi, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla artık bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Bizler, bağımsızlığını ve ekonomisini tırnaklarıyla kazanarak bugünlere ulaşan ve dünya perspektifinde dikkatleri üzerine çeken bir ülkeyiz. Asil tarihimiz ve Cumhuriyet çatısı altında birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak daha nice mutlu yıl dönümler yaşayacağımıza inancım sonsuzdur.

Cumhuriyeti koruyarak yüceltmenin, çağdaş ve ilerici bir toplum oluşturmanın sorumluluğu hepimizin görevidir. Hedefleri peşinde hızla ilerleyen bir ülkenin mensubu olduğumuzun farkındalığı ile barış ve kardeşliğimize sahip çıkarak, ortak paydamız olan, devlet ve cumhuriyet değerlerimizi her şeyin üzerinde tutmak da yegâne görevimiz olmalıdır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 93. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, tüm milletimiz ve Sakaryalı hemşehrilerimin bayramını yürekten kutluyorum."

 

Haber Tarihi : 28/10/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::