SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Toyota Türkiye CEO’su Hiroshi Kato’yu ziyaret etti. Yeni hibrit araç C-HR Crossover çalışmalarında başarı dileklerini ileten Kösemusul, “Toyota Sakarya’mızın en büyük değeridir, gurur duyuyoruz. Sakarya’mızın adını tüm dünyaya duyuran Toyota ile şehrimizin otomotiv geleceğini birlikte hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

SATSO’dan TOYOTA’ya Ziyaret

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Toyota Türkiye CEO’su Hiroshi Kato’yu ziyaret etti. SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş ve Toyota Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdür Yardımcısı İbrahim Barlık’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Mahmut Kösemusul, uzun yıllar boyunca Sakarya’dan tüm dünyaya yüksek kaliteli otomobil üretim tecrübesi ve yüksek mühendislik kabiliyetini gösteren Toyota’nın Sakarya’nın en büyük değeri olduğunu belirterek CEO Kato’ya başarı dileklerini iletti.

İhracatta Hedef: İlk 5

Sakarya’nın otomotiv geleceği için gerçekleştirdikleri çalışmaları özetleyen Kösemusul, “Sakarya’mız ekonomisine her anlamda büyük değer katan Toyota ile gurur duyuyoruz. SATSO olarak her zaman Toyota ile birlikteyiz. Şehrimizde özellikle otomotiv sektöründe iddialıyız. Sektörde fark oluşturan kümelenme çalışmalarını hayata geçiriyoruz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Toyota’nın ve diğer büyük firmalarımızın, şehrimize yatırım yapan ve yatırım yapma planları olan ana ve yan sanayilerin de katkılarıyla ihracatta ilk 5 il arasında bir lokomotif şehri olacağız. Bu hedefimiz doğrultusunda daha kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, katma değerli güçlü üretim için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğimizi ifade ediyorum. Sakarya’mızın adını tüm dünyaya duyuran Toyota ile şehrimizin otomotiv geleceğini birlikte hazırlamaya devam edeceğiz. ” diye konuştu.

Global Düzeyde En İyi Fabrikalardan Biriyiz

SATSO Başkanı Kösemusul ve heyetinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Toyota CEO’su Hiroshi Kato, yoğun bir çalışma döneminde olduklarını belirterek son gelişmeleri paylaştı. Toyota yeni hibrit aracı olan C-HR Crossover ile üretim kapasitelerinin yıllık 280 bin adete çıktığını duyuran Kato, “C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlıyoruz. Bu modelle birlikte Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin toplam ihracat yaptığı ülke sayımız ise 52’den 97’ye çıktı. İstihdam sayımız 5 bini aştı. Üretimimiz bu yıl yüzde 33, 2017 yılında ise yüzde 140 oranında artacak, ihracat oranımız ise yüzde 90’a çıkacak. Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en iyi fabrikalardan biriyiz. Eğitim ve istihdam konusunda SATSO ile ortak çalışmalarımız sürecek, Sakarya ve Türkiye’ye büyük katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Tarihi : 24/11/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::