Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bu yılın son meclis toplantısını bütçe görüşmeleri ile tamamladı. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenen bütçe yemeğinde meclis üyeleri bir araya gelerek yıllık değerlendirme ve istişarede bulundular.

Sen Otel’de düzenlenen ve ev sahipliğini SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un yaptığı bütçe yemeğine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis eski dönem Başkanları, meclis üyeleri iştirak etti.

Konuklara hoş geldiniz konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi;

“2017 yılı bütçemiz hayırlı olsun.  Bütçemiz 2017 yılı Gelir bütçesi 9.436.009,00 TL. (Dokuzmilyondörtyüzotuzaltıbindokuz TL.)  olarak bağlandı. Sakarya’mızın geleceği için hayata geçirdiğimiz çalışmalarda bizlerle birlikte olduğunuz için, gerek meclis gerekse komite toplantı ve kararlarınızla şehrimiz ekonomisine değer kattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. 2017 yılı bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.

2015 – 2016 yılı değerlendirmelerine baktığımızda ihracat ve ithalatta bir önceki yıla göre artışımız var. 11 aylık ihracatta %15,5; 10 aylık ithalatta %21,7’lik yükseliş görünüyor. Geçtiğimiz yıl bütçe meclisinde bu rakamlarda düşüş vardı. Darbenin atlatıldığı, ekonomik mücadelenin sürdüğü bir dönemde artışın olması 2017 için daha çok çalışmamız gerektiğinin işaretidir.

Ülke olarak zor bir yıl geçirdik.  Ancak 15 Temmuz gecesi tankların altına yatarak kahramanca ülkesini koruyan halkımız gibi bugün de iş dünyamız aynı şekilde global piyasalardaki çalkantıların önünde dimdik duruyor. Ülkemizin ekonomisi vatan ve millet düşmanlarının arzu ettiği gibi kötüye değil her geçen gün daha iyiye gidecek.

Böyle anlamlı bir akşamda bizlerle olduğunuz için şahsım ve yönetim kurulum adına tekrar teşekkür ediyorum.”

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen bütçe yemeğinde meclis üyeleri birbirleriyle sohbet etme fırsatı da buldular.

Haber Tarihi : 23/12/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::