Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) “sosyal diyalog” Sakarya’da kapsamlı bir proje yapıyor.

Uluslararası Çalışma Teşkilatı  (ILO) ve Avrupa Birliği’nin sosyal diyalogun güçlendirilmesi amacıyla başlattığı hibe programı kapsamında SATSO ve KOOP İş arasında bir protokol imzalandı.

Projenin Türkiye yürütücüsü Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı Başkanı Salih Kılıç Salih Kılıç Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret ederek söz konusu proje ile ilgili bilgi verdi.

İki kurum arasında, Sosyal Diyaloğun İyileştirilmesi: Çalışma Barışı ve Sürdürülebilir Üretimin Şifresi konulu proje kapsamında imzalanan protokol gereği STK’ların güçlendirilmesi ve işçi işveren diyalogunun iyileştirilmesi, çalışma barışı ve sürdürülebilir üretimi sağlamak amacıyla ilimizde konferans, eğitim programları, çalıştaylar ve konuya ilişkin raporlar hazırlanması planlanmaktadır.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan TEYVAK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılıç projenin ortaya çıkması ve yürütülmesi konusunda detaylı bilgi verdi. Kılıç konuşmasında “Sivil toplumun güçlendirilmesindeki diğer bir alan da üretimdir. Üretimde de işverenlerimiz her gün artan ve her geçen gün haksız denilebilecek boyutlara ulaşan bir rekabet ile karşı karşıyadır. Bu artan rekabet hem üretimi arttırarak sürdürmeyi ve hem de bu çalışanların huzurlarının ve ücretlerinin korunması gibi ciddi sorunları ortaya çıkarmaktadır. Uluslararası Çalışma Teşkilatı  (ILO) ve Avrupa Birliği’nin bu sorunlara yanıtı sosyal diyalogun güçlendirilmesidir. Bu nedenle de, ülkemiz ve Avrupa Birliği tarafından sivil toplumun güçlendirilmesi kapsamında bir hibe programı açıldı. Sakarya’da da SATSO öncülüğünde bu iletişimi güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul  da  “Sosyal Diyalogun İyileştirilmesi: Çalışma Barışı ve Sürdürülebilir Üretimin Şifresi” başlıklı bir projenin ilimiz iş dünyası adına verimli bir çalışma olacağını ifade etti.

Haber Tarihi : 28/12/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::