Uluslararası ticarette, ülkelerin bir birleri arasında kullandıkları TIR’ların transit geçiş belgesi olarak bilinen Dozvola Belgesi (Geçiş Belgesi), 2017 yılı itibariyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yetkisi çerçevesinde Karasu Limanında açılacak bir ofiste verilmeye başlanacak.

Dozvola Belgesi (Geçiş Belgesi)  alan TIR‘lar ülkelerden transit yük taşımacılığı yapar.

Geçtiğimiz günlerde Karasu’da gerçekleştirilen SATSO Şubat Ayı Meclis Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul tarafından, Dozvola Belgesi’nin SATSO yetkisi ile limanda oluşturulacak bir ofisten verileceği müjdesini verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; geçiş belgesi dağıtım yetkisi alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na başarı dileklerinde bulundu.

Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu imzası ile SATSO’ya gönderilen mektupta “İkili Karayolu Anlaşmaları” çerçevesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından diğer ülkelerden temin edilen geçiş belgelerinin dağımı taşımacılığımızın gidişatını doğrudan etkilen faktörlerin başında gelmekte olup, Birliğimiz tarafından üstlenilen tüm görevler gibi büyük önem taşımaktadır.

Sakarya Karasu Limanında geçiş belgesi dağıtım işlemlerinin SATSO tarafından yürütülen tüm işlemlerde olduğu gibi tarafınızca azami özen gösterilmesi, Odanızın ve Birliğimizin ilgili Bakanlığa karşı olan sorumluluklarının yerine getirilmesi açısından da büyük önem arz etmektedir. Yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Karasu Limanı’ndan verilecek olan Tır Geçiş Belgesi olarak bilinen Dozvola Belgesi için bakanlık ve TOBB tarafından SATSO’nun yetkilendirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek , “Limanımızda oluşturacağımız bir ofiste SATSO tarafından Dozvola Belgesi verilecek. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.  Karadeniz’den dünyaya açılan bir Sakarya hayal etmiştik. Bu hayalimizin günbegün hedeflerimizle birlikte gerçekleşmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Karasu Limanı ile bulunduğumuz stratejik konum daha da güçlenecek.” ifadelerini kullandı

Haber Tarihi : 24/2/2017
PAYLAŞ
Son Haberler ::