Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin vatan sevgisini, üstün sezgi ve zekâsıyla tüm dünyaya gösteren emsalsiz bir zafer olduğunun altını çizen Başkan Kösemusul, vatan topraklarını canları ve kanları pahasına gelecek nesillere bırakan tüm şehitleri şükran ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Kösemusul açıklamasının devamında, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını aktarırken, zaferin sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değil, Türk milletinin gösterdiği üstün fedakârlığın ve kahramanlığının bir abidesi olduğunun altını çizerek, “Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır. Ulusumuzun cesareti, başarısı, kudreti ve azminin en güzel kanıtı olan bu anlamlı zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci bugüne kadar bize meşale olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Türk Milletinin vatan sevgisi mevzubahis olduğunda neler yapabileceğini 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde de gösterdiğini aktaran Kösemusul, “Aziz milletimiz sorumluluğunun, üzerlerine düşen görevin farkındadır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları nöbet şuuruyla, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için korumak ve gelecek nesillere daha güvenli bir şekilde devretme görevimiz vardır. Aziz şehitlerimizi anmak, programları birkaç saate ve duyguları birkaç kelimeye sığdırmaya çalışmak yetmez; canlarını verdikleri değerler için bizim de çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Çanakkale Zaferi’ni, o kutlu inancı gelecek nesillere çok daha iyi aktarmamız gerekiyor. “Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” gerçeğini bir kez daha hatırlayarak, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Tarihi : 17/3/2017
PAYLAŞ
Son Haberler ::