Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Devlet Malzeme Ofisi işbirliğinde “Kobilere, Devlet Malzeme Ofisi Tedarikçisi Olma Fırsatı’’ konulu bir konferans düzenlendi.

SATSO’da düzenlenen konferans, Devlet Malzeme Ofisi İstanbul Bölge Müdürü Aydın Akyürek yönetiminde üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Kobilere, Devlet Malzeme Ofisi Tedarikçisi Olma Fırsatı’’ konulu konferansta,  KOBİ’lerin tedarik etmiş olduğu ürünlerde yerlilik oranlarının artırılması ve Kobilerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlanması amacıyla, DMO katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin tedarikçilere sağladığı avantajlar anlatıldı.

Devlet Malzeme Ofisi İstanbul Bölge Müdürü Aydın Akyürek konu ile ilgili yaptığı sunumda şunları dile getirdi:

“Genel müdürlüğümüz teknoloji ve kamusal hizmetlerdeki gelişmeler nedeniyle hızla değişen kamu ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla faaliyet konuları kapsamında tedarikçi firma ve ürün arttırılması ve çeşitlendirilmesi, müşterilerimize daha fazla tür ve çeşitte ürün sunabilmesi, müşteri ihtiyaçlarına daha fazla cevap verebilen rekabetçi fiyatların oluştuğu bir katalog sistemin oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda tedarik sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine hız vermiştir. Bu çalışmalar kapsamında DMO tedarikçisi olmak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay yoludur. Genel müdürlüğümüz katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin tedarikçilere sağladığı avantajların anlatılması, KOBİ’lerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları ve bu konuda farkındalığın arttırılması çalışmaları doğrultusunda çeşitli bölgelerde toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu sene de diğer illerimizde bu toplantıları gerçekleştirerek DMO’yu siz tedarikçilere anlatmanın gayreti içerisinde olacağız.

Ayrıca, ofisimizin tedarikçisi olmayan ancak potansiyel tedarikçi konumundaki sayın firma temsilcileriyle bir araya gelerek DMO katalog sisteminin anlatılması, mevzuat doğrultusunda tedarikçilerin karşılaştığı sorunların giderilerek uzun vadeli ortaklığın tesis edilmesi amaçlanmaktadır.

DMO kamunun ihtiyaç duyduğu ana statüsünde belirtilen yaklaşık 1.000 (Bin) firmadan 21.000 (Yirmibirbin) civarındaki ürünü firmalardan temin etmektedir.  Geçen yıl Türkiye çapında 3.8 milyarlık satış gerçekleştirildi. Sizin aracılığınızla satılan her üründen hizmet bedeli almaktayız. Bunun kazanılan her kuruşu hazineye devredilmektedir. Sadece İstanbul bölgesi tarafından geçen yıl 13.793.049.-TL. hazineye gelir sağlandı.

Uygulamanın kolaylıklarına baktığımızda; ihale yerine ürünün doğrudan satışı yapılıyor, yurt çapında firma bilinirliği artıyor, yeni partner bularak üretimlerini genişletebiliyorlar. Şu anda Türkiye’de en hızlı ödemeyi yapan kurum DMO’dur.  Yerli malının desteklenmesi için katalogda yerli ürünlere öncelik verilmektedir

Önceliklerimiz, E-tedarik sisteminin kurulması, tedarik hizmetlerinde şeffaflık, hesap verebilirlik, etkinlik ve rekabet ortamının geliştirilmesi, ürünlerin standart kalite ve uygun fiyatla tedarikinin sağlanması, referans fiyatları oluşturmak suretiyle kamu alımlarındaki tasarruf oranın artmasıdır. Konu ile ilgili Ankara katalog dairemizi ve bizimle irtibat için 0262.653 03 84 ü arayabilirsiniz..

Konferans soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 30/3/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::