TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye’de yüzde 2,9’luk beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyümenin morali yükselttiğini vurguladı.

Kösemusul, yaptığı açıklamada, “Yüzde 2,2 düzeyinde bir büyüme beklentisi vardı. 2016’nın son çeyreğinde yaşanan yüzde 3,5’lik başarılı bir büyüme ile bu düzeyin, beklentilerin üzerinde yüzde 2,9’a yükselmesi, 2017 yılında iş dünyamızın gayretlerini daha da artırması açısından önemli olmuştur. Performansın daha iyi seviyelerde olacağı inancını taşıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin referandum sürecinde, içeride ve dışarıda, terör başta olmak üzere birçok sorunla mücadele ettiğinin altını çizen Kösemusul, sağlam ve güvenilir bir ekonominin hayati olduğunu, güven ortamı ve istikrarla yatırımcıların gözünün Türkiye’de olmaya devam edeceğini belirtti. Kösemusul, “Ekonomideki yapısal reformlar, karar vericilerin ve iş dünyamızın ortak gayretleri referandumdan sonra da devam edecektir. Kişi başına düşen milli gelir cari fiyatla 2016 yılı için 32 bin 676 lira (10 bin 807 dolar). 2015 yılında bu değer, 25 bin 130 lira (9 bin 261 dolar) olarak belirlenmişti. Yüzde 1,8 olarak açıklanan daralma rakamı yüzde 1,3’e revize edildi. Sanayi sektörünün toplam katma değeri yüzde 4,5, inşaat sektörünün toplam katma değeri yüzde 7,2 arttı. Tahminlerin üzerinde gerçekleşen rakamlar, moral ve motivasyon için önemlidir ve bizi memnun etmiştir.” diye konuştu.

Bürokrasiye ve iş dünyasına önemli görevler düştüğünü hatırlatan Kösemusul, “Ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza, Türkiye’nin önünde duran meselelerin, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin kararı ile çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. 2017 yılı sonu inanıyoruz ki daha iyi olacaktır, olmalıdır. İstihdam seferberliği önemli bir seviyede, devam ediyor. Sakarya’mız için son rakam 5 bin 800 yeni istihdam. Paydaşlarımızla birlikte istihdam seferberliğinde hedefimizi yılsonuna kadar 15 bin ilave istihdam olarak güncelledik. İhracatımız artıyor, Sakarya olarak ihracatını en çok yükselten iliz, daha da artması için olumlu bir gayretimiz var. Sanayicilerimiz Endüstri 4.0 çağının gerekliliklerini uygulamak için azami çaba sarf ediyor. Kaliteli eğitim, katma değerli güçlü üretim, nitelikli istihdam, arge – inovasyon, tasarım ve markalaşma ne kadar iyi seviyelerde olursa rekabet gücümüz o kadar artacak. Referandumda milletimizin olumlu kararı sonucunda iş dünyamız işlerine sımsıkı sarılacak, ülkemiz ve şehirlerimiz inanıyorum ki hedeflerine daha kısa sürede ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 31/3/2017
PAYLAŞ
Son Haberler ::