Milletvekili Açba: “Siyaset üstü bir noktada buluşmak durumundayız”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba, İl Başkanı Levent Bülbül ve teşkilat üyelerini ağırladı.

Referandum süreci ve Türkiye gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunulan ziyarette Başkan Kösemusul şunları dile getirdi:

“Yaşıyorsak hepimizin hedefi var. Bizden sonraki nesillere güzel bir hatıra, güzel, hayırlı eserler bırakmak için böyle önemli değerlere ve iş dünyasındaki başarıya gayretlerimizi devam ettirmemiz lazım. Bu anayasa değişikliğinin mutlaka ve mutlaka yapılması, bu sisteme bir format atılması gerekiyordu. Biz dünyadaki rakiplerimizle eşit mesafede değiliz. Onların hareket alanları, yönetim biçimleri bizler gibi değil. Mevzuatları daha az ve kolay olduğu için daha kıvrak hareket edebiliyorlar.  Anayasa değişikliği gündeme geldiğinde ve daha öncesinde bürokrasiyle ilgili sorunları iş dünyası olarak hep dile getirdik. Mevzuatlara takılıyor, hızlı sonuç alamıyoruz. İş dünyası istikrarla hedeflerine ulaşmak ister.

MHP kritik zamanlarda üslubu, duruşu ile her zaman devletinin, milletinin yanında olmuştur. Sizin varlığınız bu işin istikrarlı şekilde devamlılığını sağlıyor. Şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda bir değişim için referandum çalışmalarında sizin içinde olmanız birliği ve bütünlüğü sağladı.  Ülke menfaatleri içerisindeki birliktelikten iş dünyası olarak memnun kaldık. Sizlere bu tavrınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları dile getirdi:

Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili olan değişikliği insanlar Cumhurbaşkanı’nın kendi ölçülerine göre bir takım elbise diktirmesi gibi algılayıp, ona göre kanaat bildirebilir. Ancak bu böyle değildir. Biz bu sürecin içerisine memleket için girdik. Türkiye adına bir hamle yapılıyor. Tabii ki her hamlenin kendine göre riskleri vardır ve biz memleket adına bu riskleri göze alıyoruz. 48 yıllık siyasi hayatımız boyunca şuna dikkat ettik; devlet kadrolarında içinde devlet terbiyesi ve millete olan sadakat bizim kendi içimizdeki bağlılığımızdan daha önemlidir.  Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı teslim etmeyiz. Şuan siyaset üstü bir noktada buluşmak durumundayız.” İl Başkanı Levent Bülbül ise ülke geleceği açısından kritik bir süreçten geçildiğini dile getirerek bu sürecin güçlü ve istikrarla aşılması gerektiğini vurguladı.

 

Haber Tarihi : 12/4/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::