Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından 8 yıldır geleneksel olarak düzenlenen SATSO İftar Programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü üyeler, il protokolü ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu yıl, Şehr-i Mahal’de organize edilen ve yaklaşık 2500’den fazla kişinin katıldığı iftar programına üyeler aileleri ve çalışanları ile iştirak etti.

Üyeler tarafından benimsenen ve beklenen SATSO Geleneksel iftar programının ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri yaptı.

Her yıl artan ilgi ve yoğunluğa rağmen kusursuz bir organizasyonla gerçekleştirilen iftar programına katılan üyeler oldukça memnun ayrıldılar.

SATSO 100. Yıl iftar programına, Ak Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Zihni Açba, Garnizon Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Sabri Küyük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri, SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri ve SATSO üyeleri  ve basın mensupları iştirak etti.

İç ve dış bölümlerden oluşan Şehr-i Mahal adlı mekanda tertip edilen program kusursuz organizasyonu ve nezih ortamından dolayı üyelerden tam not aldı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ettiği konuşmasında şunları dile getirdi:

“Kardeşlik ve bereket ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’te olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gelenekselleşen ve bu akşam 9’uncusunu düzenlediğimiz huzur sofralarımızda bizlerle olduğunuz için şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz.

Mübarek Ramazan’ı Şerif’te, kahraman Mehmetçiklerimizden gelen acı haberlerle sarsıldık.  Rabbim onları cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Aileleri ve kahraman ordumuza sabır ve kuvvet versin.

SATSO olarak bizler ahlaki ilkelerinden asla ödün vermeden dürüst ticaret ve helal kazanç için çaba sarf eden, gücünü güzel Sakarya’mızın tüm Türkiye’ye örnek kardeşlik kültüründen alan 100 yıllık çok büyük bir aileyiz. 1917 yılında Şumnulu Hacı Mehmet Hilmi Bey’in imzasıyla kurulup günümüze gelen bu güzel ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Odamız SATSO için emek veren, ter döken ve bugün aramızda olmayan tüm mensuplarımıza Hz. Allah’tan rahmet; hizmetini sürdüren dostlarımıza da hayırlı ve güzel bir ömür diliyorum.

Bu zamana kadar gösterdiğiniz örnek çaba için siz kıymetli üyelerimize teşekkür ediyor; bundan sonra yapacağınız çalışmalar için kolaylıklar diliyorum.

Yüce dinimiz İslam, iş ve ticaret ahlakı için dürüstlüğü, helal-haram duyarlılığını, işçi ve işveren hakkına riayeti ve en önemlisi de alın terine saygıyı emretmektedir.

Ticaretle uğraşan Mümin, her şeyden önce güvenilir kişi demektir. Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyor;  “Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir, nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraberdir; kıyamet günü Arş’ın gölgesindedir.”

Sakarya’mız denince akla ticaret gelir.  Bu şehrin her sokağında, her mahallesinde ticaretin tarihi vardır. Biz, SATSO olarak şehrimizin tarihinden aldığı ilhamla geleceğe daha sağlam ve kararlı adımlarla yürümeye, sizlerle birlikte hedeflerimize ulaşmaya devam edeceğiz.

100. Yılımızın ilk iftar sofrasında hep birlikteyiz. 100. Yaşımız kutlu olsun. Rabbim birlik ve beraberlikten ayırmasın; bizleri salih ve has kullarından; dengeyi gözeten; israf ve kibirden uzak olan kullarından eylesin diye dua ediyor ve sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Afiyet olsun”. 

 Başkan Kösemusul’un konuşmasının ardından SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu yaptığı yemek duasının tasavvuf musikisi ve ilahilerle renklenen manevi havası yoğun olan akşamda birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

 

Haber Tarihi : 3/6/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::