Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Kültür ve Turizm  Bakanlığı Yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıda, “Sakarya sadece ticaret ve sanayide değil eşsiz doğası, iklimi ve güçlü argümanları ile  turizm sektöründe de parlamaya başladı.” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul SATSO ev sahipliğinde Sapanca’da gerçekleştirilen turizm konulu toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

Toplantıya Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve turizm firma yetkilileri iştirak etti.

Toplantıda konuşan Başkan Kösemusul, Sakarya, coğrafi konumu itibarıyla doğanın doyumsuz güzelliklerinin sergilendiği manzaralarla çevrili bir yurt köşesidir. Bu nedenle turistik cazibelere sahiptir. Kıyıları, doğal güzellikleri, şifalı suları ve iklim özellikleri ile Karasu, Kocaali, Sapanca ve Akyazı ilçelerinin Sakarya İlinin turizminde önemli yeri vardır. Sakarya dört mevsimi de turizmi ile karşılayan ve yerli yabancı turistlerin taleplerini karşılayacak nitelikte özel bir bölge. Gelişen sanayiyle birlikte turizm ve tarım alanları konusunda bozulmamış olan Sakaryamız sadece ticaret ve sanayide değil eşsiz doğası, iklimi ve güçlü argümanları ile turizm sektöründe de parlamaya başladı. Biz hem kış sporları, hem kongre turizmi hem doğa ve deniz turizminde iddialı kentlerden biriyiz. ” diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise tarihi ve doğal güzelliklere sahip Sakarya’nın tanıtımı konusunda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içersinde olacaklarını söyledi.  Balkanlıoğlu yapılan bu tür çalışmaların ilimizde keşfedilmemiş güzellikleri de ortaya çıkarması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm ve kültürel değerlerin araştırılması projesi kapsamında Sakarya’yı 6 pilot ilden biri olarak seçmişti. Heyet ilimizdeki araştırmaları sonucunda hazırlayacakları raporu Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a sunacak.

 

 

 

Haber Tarihi : 14/8/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::