Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Antalya’ da Yörex 2017 Fuarı’nda Sakarya ürünlerini tanıttı.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla Antalya Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenen ve 120 oda ve borsanın katıldığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Sakarya’da yetiştirilen ürünler el sanatları tanıtıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde hazırlanan 100 metrekare stantta Sakarya Ticaret Borsası, Taraklı Belediyesi, Geyve Belediyesi ve Sakaryalı firmalar yer alıyor. Taraklının ahşap ürünleri, yöresel çok çeşitli tatlarının yanısıra, Geyve’nin ayvası, süpürge üreten sanatkarların ürünleri de standa canlı olarak sergileniyor

Fuarda standın ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Akçam ve Murat Can gerçekleştirdi.  Fuarın açılış törenine katılan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Antalya ve Burdur Valileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve çok sayıda katılımcı Sakarya standını ziyaret ederek yöresel ürünleri yakından incelediler.

YÖREX 2017 ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Burhan Akçam ve Murat Can şunları dile getirdi:

“Dünyada ve ülkemizde ticaret ve sanayi odaları yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliğine sahip. Yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda burada çok önemli fırsatlar var. Bu fırsatları değerlendirerek Sakarya’nın kalkınmasına katkıyı artırmak adına buradayız. Sakarya kültürel anlamda farklı kültürden milletlerin bir arada huzur içinde yaşadığı özel bir bölgedir. Biz de SATSO olarak, ilimizi ulusal ve uluslararası arenada sadece sanayi ve ticaret anlamında değil, eşsiz bir mozaik oluşturan farklı kültürlerimizi,  özümüzü anlatan ürünlerimizi,  turizm, tarım ve hayvancılık başlıklarında doğal teşviklerimizi, coğrafi işaretlerini aldığımız ürünlerimizi tanıtmak, Sakaryamızın tarihi ve turizm değerlerine sahip çıkmak, var olan potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla iki yıldır YÖREX Fuarı’na katılıyoruz. Ulusal anlamda yöresel ürün farkındalığının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi

 

Haber Tarihi : 13/9/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::