Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 100. Kuruluş Yılı Kutlama ve Ödül Töreni’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak SATSO ile ortak ve örnek çalışmalar yapmaya devam edecek;  iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz.” derken, Milletvekili Özkoç, “Sakarya’mızı bir adım öne götürmek için hep birlikte çalışıyoruz.” ; Milletvekili Dişli, “Sakarya, SATSO’muz, iş dünyamızla büyüyor.”; Vali Balkanlıoğlu, “Başarılı günleri müteşebbislerimize borçluyuz.” dedi.

Örnek Birliktelik, Örnek Çalışmalar

100 yıllık Oda olarak Sakarya’ya hizmet sunmanın gururunu yaşayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası,  (SATSO) kuruluş yılını düzenlediği törenle kutladı. Ödül Töreni ile TOBB Serdivan ve SATSO Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin açılışının gerçekleştirildiği programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin iş dünyasının her zaman yanında olduğunun altını çizdi. SATSO ile ortak akılda önemli ve örnek çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “SATSO ile uzun yıllardır ortak akıl ve güç birliği ile çok iş yaptık. Türkiye’ye örnek teşkil edecek birlikteliğimiz ile Türkiye’ye örnek çalışmalarımız var. İş adamlarının enerjisine ve azmine güveniyorum. Şehrimizi iş dünyamızla birlikte büyütüyoruz.” diye konuştu.

İş Dünyamıza İnanıyor ve Destek Veriyoruz

Şehrin ticari hayatının ve ekonomisinin geleceğini düşünerek hareket ettiklerini ve hassas bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin ticari hayatı tertipli, düzenli olsun diyerek örnek kümelenme çalışmaları gerçekleştirdik. Kamyoncular Garajı, Galericiler Sitesi başta olmak üzere sektör kümelenmelerini de hayata geçiriyoruz. Katma değerli üretim için sanayi, ticaret ve tarımda bu örnek projeleri yine birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamlı çalışmaların meyvelerini şehrimiz almaya başladı. İhracat rakamları, yeni sanayi bölgeleri, milli yatırımlar bu gelişmeyi net bir şekilde gösteriyor. İnşallah daha da iyi olacağız. Sakarya iş dünyası zamanın ruhuyla çalışıp rekabet için şart olan yenilenmeye ihtiyaç duyarsa, kendini yeniler, güçlü ortaklıklar kurarsa, şehrimizin ekonomik gelişiminde söz sahibi olmaya devam edecektir. Biz iş dünyamıza inanıyoruz. Her alanda Sakarya'mızı çok daha güzel günler bekliyor. Bakın bu akşam iki meslek lisemizin açılışını birden yapıyoruz. Mesleki eğitimde de markalaşma hedefiyle Ticaret ve Sanayi Odamız çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin menfaati için yapılacak tüm çalışmalara biz destek vermeye devam edeceğiz. Ödül alan tüm firmaları, başkanları ve kurumları kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, işlerinize kolaylık ve bereket versin diyorum. Geceniz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Sakarya için Hep Birlikte Çalışıyoruz

Başkan Toçoğlu’nun ardından kürsüye gelen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’nın birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir kent olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Sakarya çok güzel bir kent, burada birlik ve beraberlikle, el birliği ile çalışıyoruz. SATSO ailesinden biri olarak geçmiş dönem başkanlarımdan çok şey öğrendim. Odamın değerli büyüklerinden kent kültürünü öğrendim. Tüm farklılıklarına rağmen insanların birbirileriyle hoşgörü ve uyum içinde yaşamalarını öğrendim. Sakarya hem coğrafyası hem hoşgörülü ve birlik için olan insanları ile özel bir kent. Biz de şehrimizi, Sakarya’yı bir adım öne götürmek için birlikte çalışıyoruz. Aynı misyonla çalışmaya, ilimize hizmet etmeye birlik ve beraberlik içinde devam edeceğiz.”

Büyümeye Devam Edeceğiz

Türkiye’nin ve Sakarya’nın büyümesinde iş dünyasının başarısı olduğunu aktaran AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, emeği geçen iş dünyasını tebrik ederek, “Türkiye de Sakarya gibi aynı şekilde büyüyor. 2017 yılı büyüme rakamlarına baktığımızda ülkemiz ikinci çeyrekte %5 büyüdü. Yılsonu ortalamasına bakıldığında yüzde 5’in üzerinde bir rakamla yılı kapatacağız. Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ekonomiyiz. Bu ciddi bir başarı. Bu büyümede emeği geçen iş dünyamıza teşekkür ediyor başarılarından dolayı iş adamlarımızı tebrik ediyorum. SATSO’nun 100 yıllık mazisinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sakarya’mız iş dünyamızla birlikte büyüyor.” diye konuştu.

Başarıyı Müteşebbislere Borçluyuz

SATSO’nun 100. yılını kutlayarak başladığı konuşmasında şehrin Valisi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sakarya’nın imkân ve kabiliyetlerini tanıdıkça ‘İyi ki beni bu şehre atamışlar.’ diyorum. Sakarya için toprağına insan ekseniz, insan çıkar diyorlar, gerçekten doğru. Sakarya, hem sanayide hem tarımda, hem turizm ve ticarette ciddi kabiliyetleri olan bir il. Örneğin fındıkta Giresun’dan sonra en çok üretim yapan il. Fındık ihracatında söz sahibi illerden biriyiz. Bunun dışında hem yaz turizmine, hem kış turizmine hizmet edebiliyor. Yaylaları, termal turizmi, sağlık turizmi büyük fırsatlar sunuyor. Tüm bu doğal gücün yanı sıra sanayi de doğaya zarar vermeden bir yandan büyüyor. Deprem felaketine rağmen hızla büyümüş ve gelişmiş bir şehir. Büyük iller sıralamasında 7. Sırada. Bu bir başarıdır. Üretim ve sanayide de işgücü yoğun nitelikli işgücüne sahip olmasının yanı sıra teknoloji yoğun üretimlere de ağırlık veren çağı takip eden bir bölge. Milli üretim konusunda da başarılı. İnanıyorum ki yeni atılımlar burada olacak. Müteşebbisleri bu anlamda tebrik ediyorum. Bugün geldiğimiz noktayı onlara borçluyuz. Biz önceden temel atıp açılışlarına şahit olmazdık. Artık öyle değil. Her şey hızla ilerliyor hizmetler de öyle. İş dünyası sürekli pedal çevirmek zorunda ve bizler de destek oluyoruz. Gelecekte daha başarılı olmayı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Tarihi : 16/9/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::