Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bu yılın son meclis toplantısını bütçe görüşmeleri ile tamamladı. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenen bütçe yemeğinde meclis üyeleri bir araya gelerek yıllık değerlendirme ve istişarede bulundular.

Best Western Premier Hotel’de gerçekleştirilen ve ev sahipliğini SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un yaptığı bütçe yemeğine Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SATSO Yönetim Kurulu, Meclis eski dönem Başkanları ve meclis üyeleri Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları iştirak etti.

Konuklara hoş geldiniz konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi;

“Bu birlik tablosu odamıza ilimize bereket getirecektir. Daim olmasını, hep birlikte nice hizmetler vermemizi arzu ediyorum. Eski başkanlarımıza yemeğimize katıldıkları için ve hizmetleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. SATSO çatısı altında çok güzel hizmetler yaptık. Başlıca konulardan mecliste bahsettim. Sakarya’da Valilik, belediye, üniversite ve SATSO olarak aynı vizyon dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakarya’ya bakınca hep gelişme ve yükseliş destanları geliyor aklıma.  Dünyaya açılmış bir Sakarya hayal değil. Plan, program, strateji ve emekle, istekle gerçekleşecek bir idealdir .  Allah yardımcımız olsun.

Odamız 2018 yılı Bütçesi 9.882.509- TL olarak oybirliğiyle karara bağlanmıştır. 2018 yılı bütçemizin Odamıza ve camiamıza hayırlı olmasını temenni eder, hazırlanan bütçeye vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederim. Bu nedenle de sizlere sonsuz teşekkür ederim. Ağız tadımızın hiç bozulmaması dileğiyle afiyet olsun diyorum.”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SATSO 2018 bütçesinin hayırlı olmasını temenni etti.

Dursun konuşmasında iş dünyasını yakından ilgilendiren ve 1 Ocak 2018 itibariyle yürürlüğe girecek olan Arabuluculuk Sistemi ile ilgili bilgi vererek “1 Ocak itibariyle uygulamaya gelecek olan Arabuluculuk sistemi iş dünyasını oldukça yakından ilgilendiriyor. İşçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkta konu mahkemelere intikal etmeden önce arabulucular tarafından çözülmeye çalışılacak. Eğer bir çözüm bulunamazsa mahkemeye başvurulacak. Bu alternatif çözümleri önemsiyoruz. Yıllarca adliyelerde görülen ve hak mağduriyetlerine neden olan durumlar yaşanmasının önüne geçebilecek bir uygulamadır. Çözüm noktasında ekonomik ve toplumsal barışa hizmet etmesi ve hızlı olması açısından da önem teşkil ediyor. Bu konuda SATSO’nun da desteğini bekliyoruz” diye konuştu

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Avrupa ile Asya arasında, geçiş noktasında, stratejik, jeopolitik ve jeostratejik öneme sahip bölgemiz,  insanlık tarihinden itibaren farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir konumda. Dolayısıyla geçmişte buralarda zorlu mücadeleler olduğu gibi şuanda da yine büyük bir mücadele içerisindeyiz. Son dönemde yaşadıklarımız da bunların bir tezahürü gibi ve İnşallah bu sıkıntılardan da alnımızın akı ile kurtuluruz. Vatan için 250 bin şehit verildiği dönemler de oldu. Ailelerimizden birkaç kuşak öteye gittiğimizde aslında şehit vermeyen hiçbir aile, sülale yoktur. Mesela benim öz dedem Çanakkale’de şehit olmuş. Rabbim memleketimize daha kötü ve başka acılar yaşatmasın diye dua ediyoruz.

Bu memlekette tutunabilmek için çok güçlü olmamız lazım. Güçlü olmak için de; milli harp sanayimizi kurmamız ve çok güçlü bir orduya sahip olmamız gerekiyor. İnsanlarımızın gelir, refah ve eğitim düzeyinin yükselmesi, bölgemizde ve dünyada saygın bir yere sahip olmak için de son derece güçlü, geleceğe güvenle bakan bir milletin fertleri olmamız lazım. Sizler  müteşebbislerimiz, girişimcilerimiz çalışıp istihdam oluşturacak ve para kazanacak, ihracat yapıp devlete vergi verecek. Devlet de bu imkânlarla yol, köprü, hızlı tren, milli uçak, milli harp sanayi, tank üzerine düşen ne varsa yerine getirecek. Bunları yapıp güçlü olacağız ki, caydırıcı olalım.

Geçmişte ihracatımız 300-500 milyon dolardı. Yardım alacağız diye IMF’nin, Amerika’nın önünde el etek öpüyorduk. Adamlar gelip bizleri teftiş bile ediyordu. Az bir toprak parçasına sahip Kore bile 70-80 milyar dolar ihracat yapıyor diye onlara özenirdik. Ancak çok şükür kısa bir sürede ihracatımız 160-170 milyar dolarlara çıktı. İş adamlarımızın, sanayicilerimizin, ne kadar çok mal varlığı olsa da kendisinin faydalanacağı miktar son derece sınırlıdır. Asıl önemli olan geri kalanı ile işçisinin refah seviyesini yükseltmek için uğraşmaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bize sürekli, ‘Memleketin velinimeti, sizlerin ve memleketin geleceği için son derece önemli olan bu insanlara çok özen gösteriniz. Sorunlarının aşılmasında yardımcı olup tıkandığı yerlerde müdahale ediniz’ diye talimatlar veriyor” dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen bütçe yemeğinde meclis üyeleri birbirleriyle sohbet etme fırsatı da buldular.

Haber Tarihi : 21/12/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::