Başkan Kösemusul’un ev sahipliğinde SATSO’da bir araya gelen AK Parti Sakarya Milletvekilleri Uncuoğlu, Üstün, Yavuz ve İsen, şehrin sanayisini masaya yatırdı, geleceğini değerlendirdi. Uncuoğlu, “Sakarya iş dünyamıza güveniyoruz.”; Üstün, “Sanayicilerimizle, iş dünyamızla yakından ilgileniyoruz.”; Yavuz, “Sakarya iş dünyamızın azmi ile büyüyor.”; İsen, “Şehri ekonomik hedefine ulaştırmalıyız.” ifadelerini kullanırken, Milletvekillerine destekleri için teşekkür eden Kösemusul, “Sakarya, Türkiye’nin yıldız şehri olacak.” dedi.

Milletvekilleri SATSO’da Toplandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti MKYK Üyesi Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Disiplin Kurulu Üyesi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, SKM Başkanı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve TBMM Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’i SATSO’da misafir etti.  Toplantıda, şehrin sanayi ve ticareti ile yatırımlar masaya yatırıldı.

Uncuoğlu: Önemli avantajlarımız var

Toplantıyı değerlendiren Uncuoğlu, Sakarya’nın sanayide tecrübesinin ve nitelikli istihdamının önemli bir avantaj olduğunu söyledi, hedeflere ulaşmak noktasında şehrin iş dünyasının azmine güvendiklerini belirtti. Uncuoğlu, “İstişare yöntemiyle iş dünyamızı destekleyecek, milli üretimin önünü açacak tüm aşamaları değerlendiriyoruz. Bugün de verimli bir toplantı yaptık. SATSO Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Üstün: Desteğimiz devam edecek

Sakarya’nın çevreye duyarlı, yüksek teknoloji üretimi yapan milli sanayisini desteklediklerini ifade eden Üstün, tarım ve turizm alanlarını koruyarak sanayiye vermiş oldukları desteklerin devam edeceğinin altını çizdi. Üstün, “Sanayicilerimizle, iş dünyamız ile yakından ilgileniyoruz. SATSO gibi kurumsal yapılarla diyalog kanallarımız her zaman açık oldu. Sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek üzere istenilen anda toplantılar gerçekleştiriyor. Yapmış olduğumuz bu toplantı da son derece verimli geçti. Sn. Başkanımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Yavuz: Çevreye duyarlı bir sanayi için çalışıyoruz

Gerçekleştirdikleri değerlendirme toplantısının önemli olduğunu aktaran Milletvekili Yavuz, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sanayi kentiyiz ve şehrimizin gelişimi hızla devam ediyor. Önemli olan çevreye duyarlı ve katma değerli üretim yapan sanayidir ve hep birlikte bu doğrultuda çalışıyoruz. Mesele ciddi ve seçici olmamızdır. İş dünyamızı tebrik ediyorum, Sakarya onların azmi ile büyüyor.” diye konuştu.

İsen: İmkânlarımızı iyi değerlendirmeliyiz

Sakarya’nın potansiyeline ve avantajlarına dikkat çeken Prof. İsen, “Dünyanın potansiyel imkânları en yüksek bölgelerinden birindeyiz. Şehrimizi ekonomik hedeflerine ulaştırmalıyız. Bunun için sahip olduğumuz imkânları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sakarya’nın ithalat ve ihracat üssü olan, milli üretimlere ev sahibi, hedeflerine ulaşan bir şehir olması için kapsamlı ve doğru, nitelikli projeleri hızla tamamlamalıyız. Bu anlamda SATSO önemli işler yapıyor, yarınların şehrimizin olması için daha çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Kösemusul: Hedeflerimiz yolunda ilerliyoruz

Milletvekillerine toplantıda sunum yapan ve şehrin ekonomisinde son durumu aktaran Başkan Kösemusul, verilen destek için teşekkür etti. Kösemusul, “Kaliteli eğitim, katma değerli güçlü üretim, nitelikli istihdamın beraberinde getireceği yüksek ihracat için iş dünyamız gayretli çalışmalar yapıyor. Sanayide hayata geçirdiğimiz örnek kümelenme projelerinde hedeflerimiz yolunda ilerliyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız ve iş dünyamız hep birlikteyiz. İnanıyoruz, inşallah Sakarya’mız milli üretimler ve otomotiv şehri, Türkiye’nin yıldız şehri olacak.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 28/12/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::