Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ihracatçı firmaların potansiyelini harekete geçirmek uluslararası ticarette aktif rol oynamalarını sağlamak adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

BU doğrultuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.  arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından TÜYAP Kocaeli Fuar Merkezi’nde düzenlediği uluslararası fuarların SATSO tarafından Sakarya’da tanıtımının yapılması ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tanıtım duyuru ve davet konularında lojistik destek sağlanması hedefleniyor. Bunun yanı sıra fuara katılan yurtdışı üretici ve ithalatçı firma yetkilileri heyetinin Sakarya’da faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri, ihracata yönelik faaliyet gösteren tesisleri yerinde görmeleri de planlanmaktadır.

Başkan Mahmut Kösemusul ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Cihat Alagöz’ün katılımı ile gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul;  “Sakarya’mıza tüm sektörlerde yeni ihracatçıları, yeni pazarları kazandırmayı amaçlıyoruz. #hedefilk5 olarak başlattığımız İhracat Akademisi çerçevesinde TÜYAP Anadolu A. Ş. ile imzaladığımız protokol büyük önem taşıyor.

Çünkü imzalanan protokol ile birlikte fuara katılan yurtdışı üretici, ithalatçı firma yetkilileri heyetinin üyemiz olan ihracatçı firma temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri ve ihracata yönelik faaliyet gösteren tesisleri yerinde görmeleri amacıyla yapılacak organizasyonları içeriyor.

#hedefilk5 projemizin ikinci adımı olan Alım Heyetleri organizasyonunun da gerçekleşeceği TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından tarihlerinde düzenlenen Doğu Marmara Sera, Bahçe Ve Süs Bitkileri Fuarı, Doğu Marmara Tarım Fuarı, ve 5.Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarlarını kapsayan protokolümüzün hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarımızın üyelerimizin yararına başarı ile sonuçlanmasını temenni ediyorum. Biz ülke ekonomisi ve şehrimizin başarısı için taşın altına elini koyan, her zaman daha iyisini daha yukarısını hedefleyen bir odayız. Üyelerimizin gelişmesi ve geleceği için gayretimiz devam edecek.” dedi.

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Cihat Alagöz ise yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye genelinde “projeci bir oda” olarak dikkat çekiyor. Tüm illerde ticaret ve sanayi odaları ile yaptığımız görüşmelerde SATSO’nun yaptığı çalışmaların takip edildiğini görüyoruz, her yerde başarılı çalışmaları ile konuşulan bir kurumsunuz. Projeleri ile adından bahsettiren bir oda ile işbirliğinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Duyarlı ve başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. İnanıyorum ki düzenlenen protokol ile ihracatçı firma profiliniz gelişecek ve büyüyecektir”

 

Haber Tarihi : 21/3/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::