Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SABAH Gazetesi organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Best Western Premier Hotelde gerçekleştirilen  “Sakarya’da Sabah” programına iştirak etti.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Kerem Alkin’in gerçekleştirdiği programa SASTO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, panelist olarak iştirak etti.

Sakarya’nın rekabet gücü, sanayi ve ticaret potansiyeli başta olmak üzere sektörel gelişiminin ele alındığı panelin açılış konuşmasını Sabah Gazetesi yazarı Şeref Oğuz yaptı. Oğuz, dünyadaki gelişmeleri takip ederken yereldeki değişimleri kaçırabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için bu tür programlara önem veriyoruz. Tarihi geçmişe sahip özle bir ilde olmaktan memnunuz. Tarım kartını henüz oynamamış sanayi açısından kendini göstermiş bir bölge. Tarım kartını kullanınca Sakarya çok ileriye gidecektir” dedi.

Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ve Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da ise yaptığı konuşmada ülkenin önemli bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak ilimizin potansiyeline ve kat ettiği mesafelere değindi.

Programın moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Kerem Alkin de, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu raporunun içeriği ile ilgili yaptığı sunumda URAK Rapor’unda Sakarya’nın yerine de değindi.

Programa panelist olarak iştirak eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise “Ben sanayiciyim, Üretime inanıyorum. Sakarya’nın da Türkiye’nin de daha iyi olmasının yolunun üretimden geçtiğine inanıyorum” diyerek üretmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Altuğ, “Sakarya’da üretimi arttırmak için OSB’ler de bir takım çalışmalar yapıyoruz. 4 tane Organize Sanayi Bölgemiz kurulma aşamalarını bitirmiş tam kapasite doluluk oranı ile üretime devam ediyor. 2 tane de İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz var. Şu an yapımına devam edilen alt yapı çalışmaları devam eden Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ki bu makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle çok arkasında durduğu Savunma Havacılık Sanayisine ait firmalar yer alıyor.” Dedi.

Yerli oto çalışmaları hakkında da bilgi veren Altuğ “Fiziki anlamda Sakarya yerli oto üretimine hazır bir il. bu şehir yalnızca sanayi anlamında üretsin istemiyoruz. Tabi ki zirai anlamda da üretmeyi devam etmeliyiz. Topraklarımız Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan Akova içerisinde bulunuyor. Bu anlamda tarımda bir taraftan devam edecek. OSB’ler de bir tarafta üretmeye devam edecek. Şehrin güney bölgesinde tarıma dayalı bir OSB kurmayı hedefliyoruz. Tarım, sanayi, ticaret iç içe eş zamanlı gelişiyor.

Sektör birliğinin önemine de değinen Başkan Altuğ, “Hem OSB leri hem de daha küçük firmalar için OSBlerin içerisindeki ana firmaların tamamlayıcılarının da içerisinde bulunacağı küçük Organize Sanayi Sitelerinin de aralarında bulunduğu bazı kümelenme çalışmalarımız var. İhtisas OSB’ler sektör birliğini güçlendirecek çalışmalarımızın başında geliyor. Şehrin geleceğine yönelik Stratejik Plan çalışmalarımız çerçevesinde çok yönlü bir çerçevede ilin gelişimine odaklandık. Planlı bir şekilde büyüyeceğiz.” diye konuştu.

 

 

Haber Tarihi : 20/4/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::