Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik’i ağırladı.

Ziyaretin gündeminde Sakarya’da üretim yapan ancak vergisi’ni İstanbul’a ödeyen firmalarla ilgili değerlendirmeler vardı.

Sakarya Üretimde İvme Kazandı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, gerçekleştirdiği üretim ile ülke ekonomisine büyük bir katma değer sunan Sakarya’nın, büyük ölçekli işletmeler için çekim merkezi konumunda bulunduğunu dile getirerek “Sakarya, üretimde büyük bir ivme yakaladı. Ülke ekonomisi için üretimin odağı olma yolunda hızla ilerleyen ilimiz aynı zamanda uluslararası ticarette de bir cazibe merkezi olmaya aday. 

Vergilerin Şehir Dışına Ödenmesinden Kaybımız Var

Ancak, Sakarya’da üreten firmalar vergisini İstanbul ya da merkezleri bulunan başka illere ödüyor.  Bu durumda, ürettiğinin karşılığını alamayan bir il konumundayız ve büyük kaybımız var.

Bizim temennimiz şirketlerin üretimlerini, Sakarya’da yaptıkları gibi vergilerini de Sakarya’ya vermeleridir. Böylece Sakarya, bugün bulunduğu noktadan daha iyi bir konuma gelmiş olacaktır.

Büyükşehir Belediyemiz vergilerin Sakarya’ya ödenmesi ile ilimizin aldığı hizmet katkı payının bu oranda artması halkımıza hizmet alanını da geliştirecektir düşüncesindeyiz. Bu yüzden Vergi Dairemiz ve Sakarya Büyükşehir Belediyemizin işbirliği ile gerekli girişimlerde bulunarak mevcut üretim yapan firmalarımızın vergilerini Sakarya’ya ödemeleri konusunda görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Biz biliyoruz ki; vergilerini ödedikleri yerlerdeki vergi dairelerinden daha hızlı hizmeti Sakarya Vergi Dairesi’nden alabilirler.

Stopaj ve KDV Ödemeleri de Sakarya’ya Yapılabilir

Sistem olarak vergilerini Sakarya’ya ödeyemeyen firmaların, Stopaj ve KDV ödemelerini Sakarya’da yapılması bile ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda firma bazında spesifik çalışmalar yaparak üretimlerini Sakarya’da yapan firmaların vergi ödemelerini de ilimizde yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.”dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ ayrıca yeni gelecek olan yatırımcıları da vergilerini Sakarya’da ödemeleri konusunda yönlendirmek amacında olduklarını bu anlamda çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

Sakarya Vergi Dairesi’nden Hızlı Hizmet

Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik ise Sakarya Vergi Dairesi’nin diğer büyük illerle kıyaslandığında daha hızlı verdiğinin altını çizerek bu konuda OSB’ler nezdinde yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi.  SATSO ile işbirliği yaparak destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getiren Çelik, firmaların vergilerini ya da stopaj ve KDV ödemelerini Sakarya’da yapmaları onlara da aldıkları hizmetin hızı açısından da katkı sağlayacaktır” diye konuştu

Haber Tarihi : 2/5/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::