Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Devlet ve Orman Eski Bakanı Ersin Taranoğlu, İnko Eğitim kurumları Boğaziçi Koleji Sahibi Fatma Aygün Kahya ve Okul Müdürü, Emtaş Kazan Firmasının Yetkilisi Mahmut Öztürk, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, SATSO Meslek Lisesi Müdürü Engin Arı ve beraberindeki heyet, SATSO 28. Meslek Grubu Üyelerinden oluşan heyet, Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir ve Platform Üyeleri’ni makamında ağırladı.

Söz konusu ziyaretlerde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yaptığı değerlendirmelerde şunları dile getirdi: “Sakarya, mevcut ve planlanan OSB’ler, endüstri bölgeleri, liman ve limana ulaşacak demiryolları, karayolları ile yatırımcıların gözdesi konumunda bir bölge. Talepler gün geçtikçe artarken bu talepleri karşılayacak beşeri ve sosyal altyapıyı da hazırlamak önem kazandı. Biz kaliteli üreteceğiz rekabet edeceğiz ve tüm dünyaya satacağız. Ekonomi çözülürse rekabette, ilişkilerde güç getirir.” dedi

Yerli oto üretimi konusunda Sakarya’nın güçlü bir aday olduğunu da dile getiren Başkan Altuğ “ Yerli oto ile ilgili lobi çalışmalarımız[i] ve altyapı hazırlıklarımız devam ediyor. Cuma günü yerli oto üretiminin CEO’su ve şirket protokolü açıklanacak. Yerli oto üretimi konusunda mevcut potansiyeli sebebiyle en güçlü aday olarak Sakarya’yı görüyoruz.” diye konuştu.

 



 

Haber Tarihi : 8/5/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::