Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimiz yolunda 19 Mayıs, ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette buluşması ile mümkündür. Elde edilen başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. 19 Mayıs, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırılar veya tehditler karşısında yılmadığının ve vatanı uğruna gerektiğinde canını feda ederek birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.

Teminatımız Gençler

Bağımsızlık meşalesi geleceğimizin teminatı gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 99 yıl önce Samsun'da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletinin işgal güçlerine karşı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başlangıç gününün 99. uncu yıl dönümünü kutladığımız, bu anlamlı gün, Türk Gençliğine de bayram olarak armağan edilmiştir. Bağımsızlık meşalesi geleceğimizin teminatı gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Bizler de; gençlerimize güvenerek, onlara geleceğin oluşumunda, üyelerimizle birlikte istihdam oluşturmak bilinci ile gençlerimizi daima destekleyeceğiz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal bilinciyle yetişen gençlerimize emanettir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak başta üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, gençlerimiz, üyelerimiz ve tüm Sakaryalıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Haber Tarihi : 18/5/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::