Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’i ağırladı.

SATSO Yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyen Prof. Dr. İsen “SATSO, şehrin gidişatında önemli bir rol üstlenecek. Bugün baktığımızda Sakarya, bir makas değiştirme sürecinde ve geleceğe dair doğru kararlar verilmezse sonuç iç açıcı olmaz. SATSO’ya bu anlamda her konuda sorumluluk düşüyor. Bu kurum bir akıl üretme merkezi haline gelmeli ve sağlıklı Ar-Ge birimleri ile çalışmalı. Bu konuda iş dünyası üniversite işbirliğine ağırlık verilmeli. Sakarya’da yaşayan insanlar, şehrin sahip olduğu olağanüstü özelliklerin farkında değil. Örneğin bu kentin yüzde 43’ü ormanlardan oluşuyor ve bu şehre ne getiriyor? Sormalıyız. Üst kurullar olarak bunların farkında olunmalı. SATSO’ya büyük görev düşüyor. Sakarya kendisine yapılan fedakarlıklar ve çabaların karşılığını fazlasıyla verecek donanıma sahip bir il. Çabalarsak çok şey yapılabilir. Vizyonumuzu geniş tutmalıyız.” dedi.

İkinci Üniversite ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen;  “Ülke olarak üniversite sayısı olarak uluslar arası seviyeye ulaştık. Var olan üniversitelerimizin niteliğini artırmalıyız artık. Sakarya’da Uygulamalı Bilimler Üniversitemiz’le de tüm ilçelerimize yayılmayı hedefledik. Buna göre,  Arifiye ilçesine Teknoloji Fakültesi, Karasu ve Kocaali ilçelerine Batı Karadeniz Deniz Bilimleri Fakültesi, Söğütlü ilçesine Spor Bilimleri Fakültesi, Akyazı'ya Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ferizli'ye Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, Geyve ve Pamukova ilçelerine Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Karapürçek ve Taraklı ilçelerine ise Meslek Yüksekokulu kurulacak.” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya,  sosyo kültürel, ekonomik, turizm, tarım, hayvancılık alanlarında görmezden gelinemez avantajlara sahip, her konuda yapılan yatırımların karşılığının alınabileceği bir bölge. Yatırım için üretim gerekiyor. Ve ben bir iş adamı olarak üretime inanıyorum. Sakarya’nın da Türkiye’nin de çıkış yolunun üretmekten geçtiğine inanıyorum. Sakarya büyük bir gelişim sürecini yaşıyor. Bu değişim ve büyümenin pozitif yönlü olması için gayret edip elini taşın altına koyanlardan olmak hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı

Haber Tarihi : 29/5/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::