Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Mega Endüstri Bölgeleri arasında Karasu da yer alıyor.

Karasu Münferit Yatırım Yeri’nde kurulması planlanan Mega Endüstri Bölgesi ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, müjdeli haberden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere Karasu Bölgemizdeki münferit yatırım yerinin mega endüstri bölgesi ilan edilmesinden ilimizin geleceği ve gelişimi açısından gurur ve mutluluk duyduk. Üzerimize düşen sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak bölgemizin ekonomiye enerji ve katma değer sağlaması doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sakarya’nın bulunduğu jeostratejik konumu, liman ve demiryolu yatırımları, organize sanayi bölgeleri, işgücü potansiyeli ve üretmeye odaklanmış iş dünyası ile işaret edilen bir ekonomi merkezine dönüşüyor.

İlimizin kuzey bölgesi özellikle savunma sanayi, otomotiv ve makine imalat sektörü üretimi açısından kümelenmeye uygun olduğu için Sakarya olarak bizler de çalışmalarımızı bu hedefle yürütüyoruz. Tüm bu çalışmaların üzerine Mega Endüstri Bölgesi tüm envanterlerimizi destekleyici nitelikte büyük katkı sağlayacaktır.

Otomotiv sektöründe 100 yıllık tecrübemizle, savunma sanayinde ve diğer ana sektörlerde dev firmaların şehrimizde olması, kümelenme çalışmalarımız neticesinde firma sayımızın artması, lojistik avantajımızın, Karasu Limanımızın devreye girmesiyle inşallah hedeflerine ulaşan bir Sakarya’yı kısa zamanda göreceğimize inanıyorum.

Sakarya büyük bir gelişim sürecini yaşıyor. Bu değişim ve büyümenin pozitif yönlü olması için gayret edip elini taşın altına koyanlardan olmak hedefindeyiz. Kurum olarak bu minvalde desteği vermeye hazırız. İlimiz ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya gayret edeceğiz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 20/6/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::