Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve SATSO Komisyonları, iş dünyası ve ekonomi tabanlı sivil toplum örgütleri ile Sakarya Üniversitesi birlikteliğinde yürütülmesi planlanan “İş Dünyası ve Üniversite İşbirliği Platformu”  ilk toplantısını gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yaçın, Doç. Dr. Hakan Tunahan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, SMMMOB Başkanı Ertuğtul Kocacık, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, SASİAD Başkanı Ümit Karakaya, SAMİB Başkanı Günay Güneş, Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, SATSO Komisyon Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, iş dünyasının Sakarya Üniversitesi akademik altyapısı ile birlikte hareket ederek var olan ekonomik potansiyeli harekete geçirmek adına güçlü bir birliktelik kurulmasın gerektiğine dikkat çekerek bu anlayışla oluşturulan “İş Dünyası ve Üniversite İşbirliği Platformu”nun sonuç odaklı, spesifik ve başarılı çalışmalara imza atacağını ifade etti.

Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi: “Günümüzde üretmek büyük önem taşıyor ancak neyi ürettiğimiz, zaman yöntem, süreklilik ve içerik anlamında da belli şartları beraberinde getirmektedir.  Bu anlamda Sakarya olarak iki üniversitemizle birlikte işbirliği içinde çalışmak bizlere büyük katkı sağlayacak.  Cumhurbaşkanımızın Mega Endüstri Bölgesi için Sakarya’dan bahsetmesi de bizim gelecek dönemler için ilimizi gelişmelere hazırlamamız gerektiğini ifade ediyor. Üniversite ve iş dünyası bu şehrin olmazsa olmazı. SATSO bünyesinde kurduğumuz komisyonlarımız da alanları itibariyle bizlere büyük katkı sağlayacaktır. İlimizden bu platforma katılımı artırmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Altuğ, oluşturduğumuz platformun çalışmaları neticesinde; üniversite öğrencilerinin iş dünyasına kazandırılması, yabancı uyruklu öğrencilerinden ticaret elçiliği anlamında istifade edilmesi ve bu öğrenciler aracılığı ile ihracat oranlarını artırmak gibi çalışmaları detaylandırarak çalışmalar yürütülebileceği konusunda bilgi verdi.  SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ “Sakarya Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 4000 yabancı öğrenci var. Bu öğrencilerden istifade etmek, hem ihracatın gelişmesine katkı sağlamaları hem de firmaların ufkunu geliştirmelerini sağlayacaktır. Bu yabancı öğrencilerimizin iş dünyasına kazandırılması konusunda SATSO olarak yaptığımız çalışmalar var. Biz bu platformumuzun çalışmalarını geliştirerek sürdürmek amacındayız. Özellikle Afrika ve Asya ülkelerinin hedef Pazar olarak değerlendirilip, bu pazara yönelik proje çalışmaları yürütmeliyiz. Ayrıca üzerinde durulması gerektiği görüşünde olduğum bir diğer önemli konu da şu ki; Sakarya’da İşsizlik problemi var görünüyor. Ancak Sakarya da işçi problemi var buradaki sorunun temelinde sosyal bir olgu var. Bu konuda üniversite ile çalışma yapmalıyız.”

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise bu işbirliği çalışmalarında süreklilik ve kurumsallaşma çok önemli. Kişiler değişiyor ama kurumsallık bu anlamda önemli. Paydaşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Üniversitemiz çatısı altında Danışma Kurulları oluşturduk.  Bu sayede ihtiyaçları yakından tespit edebiliyoruz. İlimizi ve üniversitemizi ileri götürecek çalışmalara önem veriyoruz. Öğrencilerimizin iş dünyası ile tanışıp kanalize olmalarını sadece bir yaz stajı uygulaması olarak görmüyor, iş dünyasının detaylarını öğrenebilecek nitelikte olmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. 3+1, 7+1 projeleri bunlara örnek teşkil etmektedir.

Üniversite iş dünyası işbirliği konusunda fikir alışverişinin gerçekleştiği toplantıda, platform üyeleri çeşitli sonuç odaklı ve ekonomiyi canlandırmaya yönelik proje çalışmaları hakkında bilgi vererek istişarede bulundular.

Haber Tarihi : 26/6/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::