Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren mühendislik, mimarlık ve taahhüt işleri ile iştigal eden 18. ve 34. Meslek Komiteleri organizasyonu ile “İmar Barışı” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz ve müdürlük yetkililerinin bilgi verdiği toplantının ev sahipliğini Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün yaptı.

Çok sayıda sektör temsilcisinin iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün,   “İmar Barışı” konusunun; mühendislik, mimarlık ve taahhüt işleri ile iştigal eden sektör temsilcilerini yakından ilgilendiren ve konusunun imar ve iskan sorunlarının çözümü açısından önem taşıdığını ifade etti. Başkan Yardımcısı Gün ayrıca, mesleki anlamda ciddiyet arz eden böyle bir toplantıya katılımın yoğun olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz,  6 Haziran 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan "Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar" başlıklı Tebliğ ile birlikte imar barışı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Uğur Korkmaz,  konuşmasında, “Kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen uygulama, mevzuatlara veya ruhsat veya eklerine aykırı olarak inşa edilen yapıların imar sorunlarının çözümlenmesi için İmar Kanunu’na geçici 16. Maddenin eklenmesi sureti ile hayata geçirilmiştir.  Yapı kayıt belgesinin verilmesine ilişkin usul ve esaslara bakıldığında isimli tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulama detayları açıklanmıştır. İmar barışı uygulaması ile kaçak yapılaşma için son nokta koyularak bundan sonraki süreçte mevzuatlara aykırı yapılaşmanın, sıkı takip ve uygulanacak cezai yaptırımlar ile tamamen sonlandırılması amaçlanmaktadır” dedi.

Korkmaz konuşmasında; yapı kayıt belgesi ne işe yarar, cins değişikliği ve kat mülkiyeti için gerekenler, yapı kayıt belgesi için ödenecek bedel, yapı yaklaşık bedeli, hazine veya belediye arazileri üzerindeki yapılar, yapı kayıt belgesi alamayacak yapılar,  yapı kayıt belgesi ile ilgili hususlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkililerinin sunumlarının ardından soru cevap bölümünde yetkililer katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 27/7/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::