Sakarya’da yapılacak raylı sistem araçları üretim tesisi ve dizel motor, transmisyon ve alt sistemleri üretim tesisine devlet desteği Resmi Gazete açıklandı.

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A. Ş. Tarafından yapılacak dizel motor transmisyon ve alt sistemleri üretim tesisi, nin yatırımların proje bazında desteklenmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı 30498 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Başlangıç tarihinden itibaren 8 yılı kapsayan destek ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, teşvik desteğinin iş dünyasında olumlu karşılandığını belirterek şunları dile getirdi:

“Resmi Gazetede Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile yayınlanarak yürürlüğe giren BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.  yatırım desteğinden; yatırımın, üretimin ve istihdamın desteklenmesi adına mutluluk duyduk.

Bu tür teşvikler, hem iş dünyasının,  hem de devletin kazancıdır. Üretimin yanında bir anlayışla gelişen ülkemizin, bu tür yatırımlardan verimini en kısa zamanda alacağına inanıyorum. Karasu Bölgemizdeki münferit yatırım yerinin Mega Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin ardından gelen bu yatırım teşviği ilimiz ve bölgemiz adına gurur vericidir.

İş dünyasının omuzlarındaki yükün hafifletilmesi ile üretimin önü açılacak. Aynı zamanda yatırımcıları da bölgemize ve ülkemize yatırım yapılması konusunda teşvik edici olacaktır. Söz konusu devlet destekleri de gösteriyor ki; ilimiz ekonomik gelişimde işaret edilen ve yatırımlardan verim elde edilecek bir bölgedir.

“Teşviklere devletin kaybı olarak değil, ülkenin ve milletin kazancı olarak bakıyoruz” diyen Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı anlayışta olan iş dünyası olarak büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.

 

Haber Tarihi : 3/8/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::