Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, son günlerde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalardan kişisel çıkar elde etmeye çalışan firma ve şahıslara kurumsal bir uyarıda bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ açıklamasında Son ekonomik gelişmeler ve dolar kurundaki artışlar konusunda spekülatif amaçlı kullanmaya çalışabilecek üye, kişi ya da firmaların SATSO Disiplin Kurulu’na sevk edileceğini belirterek şunları dile getirdi:

“Sosyal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçmekteyiz. Bu yaşanan suni süreci kişisel çıkarları için fırsata çevirmeye çalışan SATSO Üyesi kişi ya da firmalar varsa kurum olarak kınıyoruz. Bu firmalara yönelik olarak Disiplin Kurulumuzu aktif bir şekilde çalışmasını sağlayıp mevzuat çerçevesinde ciddi yaptırımlar uygulanacağını da özellikle belirtmek isterim.  Ticari ahlakı önceleyerek hizmet eden bir kurum olarak ahilik anlayışından yola çıkarak her dönemde, hem tüccarı hem sanayicisi ile ülke menfaatlerine hizmet etmeye çalışan bir camiayız.

Aradaki çürük elmaların bu camianın itibarına zarar vermesini engellemek ve tüketicilerimizin mağduriyetini gidermek adına,  şahsi menfaatleri için ülkenin ekonomik durumuna zarar vermeye çalışan üye olduğunda gereken kanuni uygulamanın yapılması için gerekli çalışmaları başlatacağız.” dedi.

Kurban Bayramı Alışverişleri Sakarya’dan Yapılmalı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ayrıca, Kurban Bayramı alışverişi konusunda da bir çağrıda bulundu. Mübarek Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki ticaretin canlanmasına yönelik olarak da tüm Sakaryalıların Sakarya’dan alışveriş yapmasını öneren Başkan Altuğ,  “İç ticaretin canlanması ve halkımızın Sakarya’dan alışveriş yapması ve Sakarya ürünlerini tercih etmesini öneriyorum.

Sakaryalıların il dışından alışveriş yapmalarını asgariye indirmek ve ilimiz kaynaklarının yine ilimizde kalmasını sağlamak, alışverişlerimizi Sakarya’dan yapılmasını tavsiye ediyorum.  Bizim ticaret erbabımız tüketicimizin taleplerini karşılayacak durumdadır. Bizler de ilimiz ekonomisine, istihdamına ve ticaretine önemli katkı sağlamak adına duyarlı olmalıyız" diye konuştu

 

Haber Tarihi : 15/8/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::