Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üye eğitim seminerlerine devam ediyor.

Üye ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda belirlenen eğitim konu başlıkları çerçevesinde düzenlenen seminerler üyelerden yoğun ilgi görüyor.

Üye memnuniyetini önceleyen, üye ihtiyaçları ve üyelerin kendilerini rekabet potansiyelini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam eden SATSO, eğitim programları çerçevesinde Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma eğitim semineri düzenledi.

Eğitmen ve 28. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Balta tarafından verilen eğitimde ekonomide son derece önemli olan aile şirketlerinin yapısı ve sürekliliğinin sağlanması açısından yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgiler verildi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimde Eğitmen Hüseyin Balta genel olarak şunları dile getirdi:

“Aile toplumun en küçük birimidir.  O zaman, aile şirketleri de toplumların oluşmasını sağlayan, ülke ekonomisini geliştiren, istihdam sağlayan, ekonomiye can veren birer bireyler topluluğudur. Ülkemiz işletmelerinin % 95’inin aile işletmelerinden oluşması da bunun en temel göstergesidir. Ekonomide son derece önemli olmalarına karşın aile şirketlerinin ömrü ne yazık ki kısa olmaktadır.  Çoğunluğu birinci kuşak  içinde iflas etmekte  ya da el değiştirmektedir.  Üçüncü kuşağa dek yaşayanların sayısı ise yapılan araştırmalara göre yüzde 10’un altındadır.”

 Hüseyin Balta aile şirketlerinin güçlü ve zayıf yönlerini anlatarak  kurumsallaşmayan aile şirketlerinin sürekliliği ve köklü bir yapısının olamayacağını dile getirdi.  Aile içi ilişkiler ve şirket yapısının kurumsallaşması ile sağlam ve köklü şirketlerin oluşabileceğine ve var olanların sürekliliğini sağlayacağına dikkat çekti.

 

Haber Tarihi : 25/9/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::